Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#iubimarta – ateliere de creație online pentru copii

0

Joia și duminica, de la ora 11:00

Primăria Capitalei, prin creart, se alătură campaniei #stămacasă, oferind acces gratuit publicului la ateliere de creație pentru copii, care pot fi vizionate online, pe toată durata lunii aprilie.

Atelierele de creație, susținute de trainerul Florina Mitrea, absolventă a Școlii Populare de Artă, vor fi încărcate pe paginile de Facebook Ateliere de creație și creart, în fiecare joi și duminică, de la ora 11:00, începând cu data de 9 aprilie. (www.facebook.com/creartpmb și www.facebook.com/atelierecreart)

Denumite sugestiv, #iubimarta, atelierele vin în sprijinul întregii familii, fiecare membru putându-se, astfel, bucura de timpul petrecut în casă, alături de cei dragi, într-un mod cât mai plăcut. La finalul atelierelor, copiii mici, alături de părinți sau bunici, vor deprinde abilități creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse, care le vor pune în evidență talentul și simțul artistic.

În cadrul atelierelor de pictură, publicul va descoperi secretele de compoziție ale unui tablou, iar la atelierele de artă decorativă va realiza obiecte de decor, folosind materiale pe care le avem cu toții prin casă.

Tematică ateliere:

Joi, 9 aprilie – Tema 1: Tablou cu flori și fluturi – pictură cu culori de apă (tempera – guașă) pe carton pânzat . În materialul video se vor prezenta materialele necesare, modul de realizare și finalizarea a unui tablou.

Duminică, 12 aprilie – Tema 2: Atelier de realizare flori origami – cu ajutorul diagramelor propuse se vor crea 3 modele de flori de primăvară (Boboc de lalea, Floare deschisă de lalea și Floare de Crin)

Joi, 16 aprilie – Tema 3: Paștele – confecționarea unui coșuleț din carton pe care îl vom colora, pentru ouăle încondeiate, și realizarea unor modele Pascale cu tehnica șervețelului și cu culori acrilice, pe ouă fierte de găină.

Duminică, 19 aprilie – Tema 4: Hristos a Înviat! Paște fericit! – Realizarea de tablouri și obiecte de decor folosind cojile colorate de la ouăle ciocnite la masa festivă în tehnici mixte și mozaic.

Joi, 23 aprilie – Tema 5: Pictură pe textile – folosirea culorilor acrilice și tehnici de pictură pe materiale textile – ex: tricouri.

Duminică, 26 aprilie – Tema 6: Artă decorativă – realizare de tablouri din obiecte inedite folosind ce avem prin casă: nasturi colorați, scoici și pietricele, fire de ață și bețe frigărui.

Joi, 30 aprilie – Tema 7: Pictarea unor mandale pe farfurii – tehnici de transfer model mandală pe farfurie plată, și pictură cu culori acrilice a unei mandale.

Duminică, 3 mai – Tema 8: Mozaic – realizarea unui tablou cu ajutorul bucăților de mozaic cu tematica flori, păsări, fluturi, soare, lună. Mozaic creat în casă din bucăți de carton diverse culori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.