Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Portilor Deschise la ONPHR: produse si servicii dezvoltate de intreprinderi sociale

0

TOȚI EGALI! STOP DISCRIMINĂRII!

COD VERDE PENTRU VIITOR!

Ziua Porților Deschise la ONPHR: produse și servicii dezvoltate de întreprinderi sociale

ZIUA PORTILOR DESCHISE

În calitate de dezvoltator de structuri tip economie socială, Federaţia „Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România” (ONPHR) a organizat marți,  22 decembrie 2015, la sediul din bd. Maresal Averescu nr. 17 Corp București, ZIUA PORȚILOR DESCHISE, eveniment destinat lansării a 4 întreprinderi sociale specializate în diverse domenii de activitate, de la comerț online, până la procesare fructe și legume, prelucrare lemn, fabricare săpunuri bio și lumânări decorative.

Întâlnirea a avut loc într-un cadru informal și prietenos, publicul având ocazia să descopere serviciile și produsele dezvoltate de structurile de economie socială înființate de Fed. ONPHR, în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148943 ”$E$ – Susținere Economică și Socială pentru persoane vulnerabile”.

În altă ordine de idei, participanții au aflat despre magazinul online – SOLUTIONS4ALL.ro, și ale sale oferte de nerefuzat;  au cunoscut POVESTEA LEMNULUI și arta obiectelor din lemn; au degustat bunătăți ”…cu har” marca SWEET FACTORY și au testat miresmele naturale de săpunuri bio și lumânări decorative realizate în atelierul SCENT STORY.

Reprezentanții celor patru structuri de economie socială: Solluttions4all, Povestea lemnului, Sweet Factory și Scent Story și-au prezentat într-un mod atractiv produsele, respectiv serviciile desfășurate, au răspuns la toate curiozitățile participanților și au distribuit diverse materiale informative și publicitare.

La eveniment s-a alăturat și Președintele Fed. ONPHR, dl Francisc Simon, care a subliniat rolul atreprenoriatului social în dezvoltarea economică și socială, îndemnând publicul larg să achiziționeze produse și servicii furnizate de întreprinderile sociale, căci DA! e în puterea fiecăruia dintre noi să construim o societate democratică, bazată pe solidaritate şi responsabilitate socială!

Amintim că afacerile sociale sunt viabile din punct de vedere economic, independente de sectorul public și, prin însăși activitatea lor, contribuie la obținerea bunăstării sociale. Acest gen de afaceri asigură creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparţinând grupului vulnerabil, fiind o soluție pentru dezvoltarea pe termen lung a comunităților.

Evenimentul de marketing ”Ziua Porților Deschise” a fost organizat în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148943”$E$ – Susținere Economicăși Socială pentru persoane vulnerabile”. Lider de parteneriat: Fed. ONPHR. Perioada de implementare: dec.2014 – dec.2015.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.