Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Îţi place grădinăritul bio sau pomicultura? Învață permacultură!

0

Stai în oraş şi vrei să te implici în proiecte sociale, de mediu, responsabile, sau să susţii rezilienţa locală? Locuieşti sau vrei să te muţi la ţară şi să te ocupi cu agricultura ecologică?

Deţii o fermă şi ai vrea rezilienţă şi diversitate în culturi şi profit, regenerând ecosistemul?

Vrei să susţii dezvoltarea, răspândirea, şi cercetarea permaculturii în Romania.

Atunci, acest curs este pentru tine!

Afis Curs Intro Permacultura

Acest curs este organizat pentru a finanţa infiinţarea şi constituirea capitalului iniţial al Institutului de Cercetare în Permacultură din România.Toate fondurile colectate vor intra în bugetul ICPR. Recomandam o donatie de 150 ron.

Ce este ICPR?

Pentru că în România permacultura este într-o fază emergentă şi pentru că se simte tot mai mult nevoia de interconectare între permacultori sau între centre în care se practică permacultra precum şi nevoia unei viziuni comune, un grup de practicieni de permacultură din toata ţara a lansat iniţiativa înfiinţării unui institut de cercetare în permacultură.

Institutul de Cercetare în Permacultură din România se afla acum în stadiul de constituire şi definire. Ceea ce am reuşit până acum este să rezervăm denumirea şi să definim viziunea, misiunea şi obiectivele.

Viziunea ICPR este: o reţea de oameni şi centre permaculturale, activă, unită, deschisă şi integratoare faţă de comunitate, în perpetuă evoluţie şi dezvoltare.

Misiune: Institutul susţine activ practica permaculturii în Romania pe planurile social, economic şi de mediu înconjurător prin comunicare, educaţie, cercetare, centre demonstrative, conectare cu instituţii naţionale şi internaţionale.

Practic ICPR îşi propune mai multe obiective esenţiale printre care:

Să formeze o reţea de oameni şi centre în care se practică permacultura şi astfel să faciliteze schimbul de informaţii şi de experienţă precum şi crearea de credibilitate şi notorietate.

Să faciliteze un proces organizat de cercetare în permacultură, prin care să obţinem date utile pentru toţi cei interesaţi de permacultură

Să adapteze programa de curs PDC la realităţile şi specifiul României, să formeze instructori de permacultură locali şi să faciliteze un proces de diplomă local.

Să creeze şi să menţină relaţii de colaborare cu alte organizaţii din ţară şi străinătate pe temele educaţie şi cercetare în permacultură, sustenabilitate, ecologie, etc.

ICPR va fi un instrument, o organizaţie, care va fi în folosul tuturor celor interesaţi să practice permacultura sau să îi înveţe pe alţii despre permacultură.

Despre curs:

Cu cine?

Teodor Terpez: economist, trainer şi designer certificat de permacultură, iniţiator al proiectului Poiana cu Permacultură, implicat activ în iniţiative de tranziţie şi de permacultură.

Dr. Laura Magyar – doctor în ingineria mediului, specialist în sisteme informatice geografice, cu experienţă în predarea planificării teritoriale, trainer şi designer certificat de permacultură.

Gabriel Diaconu (Permacultura Strambeni) – trainer şi designer consultant de permacultură, concentrat pe ferme, dar cu experienţă şi pe proprietăţi mici urbane sau rurale, fost membru al echipei RidgedalePermaculture, locuieşte la ţară de 3 ani.

Când şi unde?

În 17 şi 18 ianuarie 2015, la Scoala 64 „Ferdinand”, Bucuresti , între orele 9 si 17.

Participanţii sunt rugaţi să aducă mâncare pentru prânz, pe care o vom pune la comun, vom face schimb de reteţe, surse de hrană bio, etc

Despre ce vorbim?

-eticile si principiile permaculturii

-metodologia de abordare a designului unei proprietăţi

-importanţa şi rolul topografiei în design

-soluri, apă şi păduri

-grădini de legume pentru nevoile proprii

-grădini silvice / „forest gardens”

-compost şi vermicompost

-reutilizarea apei menajere în grădină/livadă

-introducere în construcţii naturale

-introducere în sisteme agroforestiere la scară de fermă, păşunat prin rotaţie, keyline design

-exemple de design rural şi urban

-contextul social şi economic al unei ferme rurale

-proiecte rurale şi urbane în care ne putem implica

-permacultura socială, comunităţi

 Pentru a participa la curs vă rugăm să vă confirmaţi prezenţa la adresa de email laura.melenti@gmail.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.