Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria Romanilor: Legende si realitati istorice, dupa cartile lui N. Djuvara (10-15 ani)

0

Din 25 februarie 2012, Scoala de Arte si Maniere va invita sa participati la Atelierul Istoria Romanilor: Legende si realitati istorice, dupa cartile lui N. Djuvara (10-15 ani), sustinut de Monica Neatu, profesor de istorie si doctorand al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti.

Va invitam la un atelier interactiv, inspirat de cartile pentru copii si tineri scrise de Neagu Djuvara. Viziunea sa echilibrata asupra istoriei si stilul sau accesibil reprezinta pasul de pornire catre cele 6 ateliere, oferind posilibilitatea unui dialog relaxat si interactiv cu istoria.

Atelierul a fost gandit pornind de la bestseller-ul O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, editia a XII-a, Bucuresti, Humanitas, 2010, iar cursul se desfasoara cu acordul si sprijinul moral al domnului Neagu Djuvara.

Impreuna vom incerca sa intelegem ca istoria inseamna o minunata aventura a omului de-a lungul timpului, nu doar date imposibil de retinut. Cu ajutorul hartilor, a ilustratiilor si folosindu-ne de curiozitatea si intuitia participantilor, vom clarifica intrebari legate de epocile istorice (Antichitate, Ev Mediu, inceputurile modernitatii) si vom privi istoria romanilor intr-un context european, de la particular la universal. Nu vom uita nici de cadrul geografic si cultural, de momentele cheie si legendele din jurul unor domnitori.

Pe parcursul acestui atelier vom calatori in timp cu ajutorul ilustratiilor fabuloase realizate (vezi foto de mai sus) de Radu Oltean, un grafician extrem de talentat si un bun prieten al fundatiei.

Scopul atelierului este de a stimula capacitatea de sinteza si stabilirea unor conexiuni logice intre evenimente si personalitati istorice, urmarindu-se imprietenirea cu istoria.

 

Lector:Monica Neatu

Data incepere: 25 februarie 2012, ora 11:00

Numar ateliere: 6; frecventa: saptamanal, sambata

Varsta: 10 – 15 ani

Cost: 350 de lei (cu suport de curs* 3 carti)/ 240 de lei (fara suport de curs)

Locatie: Scoala de Arte si Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 (harta)

Inscriere la diana@victoriei.ro

Informatii la 0735.863.845

* Suportul de curs este format din trei carti ilustrate:

1. Neagu Djuvara, Radu Olteanu, Simona Bucan, Cum s-a nascut poporul roman, Bucuresti: Humanitas, 2010.

2. Neagu Djuvara, Radu Olteanu , Mircea cel Batran si luptele cu turcii, Bucuresti: Humanitas, 2007.

3. Neagu Djuvara, Radu Olteanu, De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul, Bucuresti: Humanitas, 2007.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.