Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria Religiilor: Mituri, Vise si Mistere

0

 Istoria Religiilor: Mituri, Vise si Mistere, un nou atelier sustinut de Mario Barangea, de-a lungul caruia vom face o calatorie fascinanta in diverse universuri spirituale si traditii religioase, atat din Europa, cat si din alte spatii geografice.

Unite de o tematca a spiritualitatii genuine, aceste 5 intalniri, gandite sub forma unor expuneri despre cautarile sufletului omenesc, sunt 5 cercuri concentrice care se deschid spre un singur centru: credinta religioasa.

Temele intalnirilor sunt:

Sedinta 1. Sarpele haosului si ingerii cu sabii de foc: Miturile cosmogonice – Ipotezele mitologice despre nasterea Cosmosului il aduc pe om mai aproape de el insusi, paradoxal, pe masura ce viziunile sale calatoresc din adanc in adanc spre izvoarele timpului. Aceasta prima intalnire ofera o privire introspectiva asupra Cerului (nasterea Universului este, in mituri, icoana nasterii Omului).

Sedinta 2. Altarul din oglinda: Magia si sacrificiul – Sacrificiile, invocatiile, rugaciunile: forme de deschidere a dialogului cu Zeii. Un dialog marcat de constiinta apropierii (prin actul magic al jertfelor). Vom vorbi si despre diferentele dintre mit si rit si despre tipologiile transelor sacrificiale si magice.

Sedinta 3. Orgiile luciditatii: Visele – S-a vorbit si se vorbeste mult despre simbolismul viselor. E mult de spus, pe buna dreptate, dar trebuie sa recunoastem ca exista un rest de inefabil in toata aceasta chestiune a materiei onirice. Vom aduce aminte, printre altele, de simbolismul premonitiei si revelatiei, tipuri si modele de revelatii, fenomene mistice ale onirismului.

Sedinta 4. Garantia nemuririi: Religiile de mistere – mica istorie a mantuirii.

Sedinta 5. Doua fete ale unui singur destin: Nasterea si Moartea in diverse mitologii indo-europene (caucaziene, scandinave, greco-romane) – riturile de trecere, initierile, lumile paralele.

rene-magritte-false-mirror-369x250

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 22 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.