Istoria Franţei povestită Julietei, un eveniment cu G. Filitti

0

Fundația Calea Victoriei vă invită la evenimentul Istoria Franţei povestită Julietei, o nouă întâlnire cu istoricul Georgeta Filitti, sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11. De această dată veți descoperi câteva momente interesante din istoria Franţei, prin intermediul unei cărţi inedite, traduse de istoricul nostru.

Istoricul Georgeta Filitti propune această carte savuroasă, adresată publicului de toate vârstele, care seduce şi introduce cititorul în palpitanta istorie a Franţei, printr-un artificiu simpatic şi foarte eficient: momente din istorie prezentate sub forma unor poveşti spuse unei tinere curioase.

istoria frantei

Autorul, Jean Duché, jurnalist din secolul trecut, este un povestitor atipic, care nu aparţine tagmei istoricilor şi care a şterpelit senin informaţii din cronici, sinteze savante ori din tradiţia orală.

Rezultatul? O fermecătoare poveste ce îi cucereşte şi pe neiubitorii declaraţi ai acestei ştiinţe, despre care lumea spune că, dacă n-o cunoşti, rişti s-o repeţi. Mentorul acestor pagini este Cronos – zeul Timpului – şi ne însoţeşte prin Galia, apoi prin Franţa regală, imperială, republicană, vreme de 2000 de ani. Ca într-un film plin de neprevăzut, amintind pe alocuri de isprăvile lui Asterix şi Obelix, prin faţa ochilor Julietei, şi acum şi ai noştri, se perindă 20 de secole din viaţa Hexagonului. La sfârşit, vă veţi gândi că tiparul ar putea fi folosit şi pentru meleagurile carpatine. Condiţia? Autorul să nu fie istoric, ci un scriitor neinhibat.

Toţi participanţii care achită taxa pentru eveniment vor primi cartea recent publicată la editura Libris.

Evenimentul are loc la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro, taxa de participare este de 60 de lei.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.