Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria familiei Ghica – eveniment cu istoricul G. Filitti

0

Fundaţia Calea Victoriei te invită în 31 martie la conferinţa online Istoria familiei Ghica, susţinută de istoricul Georgeta Filitti în cadrul seriei „Istoria românilor prin familii”.

Conferinţa este înregistrată şi va putea fi urmărită online, pe canalul de YouTube al Fundaţiei.

Istoricul Georgeta Filitti ne va prezenta, cu farmecul, umorul şi erudiţia care o caracterizează, sugestive şi memorabile portrete ale personalităţilor pe care Familia Ghica le-a dat societăţii româneşti şi europene.

Familia Ghica este una dintre familiile cele mai proeminente ale Ţării Româneşti. Au dat peste 25 de domnii, cu 10 domnitori, prima domnie pământeană în Ţara Românească şi ultima domnie, înainte de Unirea Principatelor, în Moldova.

Domnitorii Ghica au avut o atitudine luminată faţă de poziţia pe care ocupau. În urma lor au rămas ctitorii de oraşe (Alexandria), palate (Palatul Ghica-Tei, din Bucureşti, şi altele în ţară), biserici, aşezăminte spitaliceşti, cum ar fi Spitalul Pantelimon etc.

Aceeaşi familie a dat numeroşi scriitori – Ion Ghica, Pantazi Ghica, Elena Ghica (Dora d’ Istria), oameni politici, teologi – Monseniorul Vladimir Ghika, până şi un guru în India – Alecu Ghica.

Dacă vrei să urmărești evenimentul, achită taxa de participare – 60 de lei – direct de pe site. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul necesar. Scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro, dacă ai nevoie de mai multe informații.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.