Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria fabuloasa a Perlelor de la Cleopatra la Coco Chanel

0

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 20 martie, de la ora 19:00, la un eveniment fascinant despre: Istoria fabuloasa a Perlelor de la Cleopatra la Coco Chanel, sustinut de Monica Neatu.

Elegante si intemporale, perlele au povestea lor plina de stralucire si nenumarate detalii ascunse in faldurile hainelor, dar si in paginile cartilor de istorie. Purtate de domni si doamne, deopotriva, pana in pragul revolutiei franceze, perlele s-au transformat, de-a lungul secolului XIX, in apanajul cochetelor, stralucirea lor sidefata scotand in evidenta carnatia si conditia sociala a posesoarei. Nenumarate portrete de regine, favorite si doamne elegante din belle epoque stau sub semnul fascinatiei exercitate de perlele aduse din indepartatul Orient.

Secolul XX a asociat perlele tinutelor revolutionare ale Domnisoarei Chanel, inscriindu-le pana astazi intr-un anumit cod al elegantei si rafinamentului (ex. colier de perle, esarfa Hermes).

„Va invit, in aceasta toamna, la un atelier dedicat istoriei perlelor. Calatoria noastra va incepe in Orientul faraonilor, atunci cand regina Cleoparta isi uimea adoratorii romani cu bijuteriile ei, vom ajunge apoi in evul mediu si Renastere pentru a afla simbolistica perlelor in cultura occidentala. Nu vom uita nici de elegantele vesminte elisabetane, masculine si feminine, impodobite cu siraguri si broderii de perle. La final ne vom minuna de creatiile Art Nouveau, atunci cand bijutieri plini de imaginatie si talent au impodobit colierele doamnelor cu perle uriase, in forma de para.  De-a lungul atelierului, vom admira colectii unice care au apartinut capetelor incoronate, dar si creatii recente.”-Monica Neatu

Istoria fabuloasă a Perlelor

Lector: Monica Neatu

Data: 20 Martie 2015; Ora: 19:00

Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):30 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.