ISLAMUL – inteles prin povestile sale @Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, vineri 30 octombrie, ora 19.00, la  un atelier fascinant despre lumea islamica: ISLAMUL – inteles prin povestile sale, sustinut de Mario Barangea.

ISLAMUL – inteles prin povestile sale


Fundatia Calea Victoriei va invita, vineri 30 octombrie, ora 19.00, la un atelier fascinant despre lumea islamica:ISLAMUL – inteles prin povestile sale, sustinut de Mario Barangea.
Va propunem o abordare pe jumatate academica, pe jumatate destinsa, in cateva povesti simple si adanci in rost despre ce inseamna Islamul. Fara predispozitii politice, fara inversunari inutile, fara prejudecati obositoare.
Islamul inca ramane o necunoscuta pentru cei mai multi dintre noi. Dincolo de ceea ce citim in carti sau vedem la televiziuni, lumea islamica pare ceva exotic si greu de patruns.
Doar povesti, caligrafie si cautare a frumosului.
Temele celor cinci intalniri sunt:
1. Tacerea dintai – cuvinte labirint. Ce inseamna Islamul, intre desert si razboi.
2. Ingerii si luminile Cerului, caligrafiind numele arhanghelilor. Istorii ale dezvaluirii: alchimia islamica.
3. Povesti sufite – mistica noptii din miezul zilei: dansul dervisilor rotitori.
4. Dupa-amiezi tihnite – umbra luminoasa a poeziei persane. Legendele pasarii Simorgh. Nasterea si sfarsitul lumii, venirea si plecarea omului.
5. Arhitectura lumii nevazute si neauzite. Cuvintele care coboara din cer: povesti concentrice.
Lector: Mario Barangea
Data incepere: 30 Octombrie 2012; Ora curs: 19:00
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 150 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.