Irina Margareta Nistor va primi premiul Friedrich Niemann “Lifetime Achievement Award” la Halloween Charity Ball

0

Halloween Charity Ball, organizat de Asociația OvidiuRo sâmbătă, 25 octombrie, la Palatul Parlamentului va celebra ”Magia Filmelor”. Cu această ocazie, Irina Margareta Nistor va primi premiul special Friedrich Niemann “Lifetime Achievement Award” pentru activitatea sa.

Irina si Leslie 2

Ea a tradus și dublat peste 3000 de filme străine distribuite pe casete video, în anii ’80, vocea sa devenind un simbol al libertății în perioada comunistă. În plus, invitații Halloween Charity Ball vor avea ocazia să urmărească un trailer al documentarului „VHS vs Communism” (Casete video versus comunism), realizat de Ilinca Călugareanu despre Irina Margareta Nistor, pentru New York Times.

Leslie Hawke, cofondatoarea OvidiuRo, declară: „Când am văzut acest video iarna trecută am știut că Margareta este candidatul perfect pentru premiul special dedicat unei persoane care <aduce o contribuție societății civile înafara slujbei de zi cu zi>, mai ales că și tema balului este cinematografia internațională”.

La rândul ei, Irina Margareta Nistor spune că: „Acest Bal este ca o călătorie în timp, în vremurile bune ale României, și cum e și o seară dedicată filmului, mă simt nu numai onorată, ci și privilegiată că primesc acest premiu. Apreciez foarte mult că Leslie și Maria au adus magia în familiile sărace și le schimbă destinul ca-n filmele cu final fericit pe care le dublam acum 3 decenii. Dar este o diferență foarte importantă: copiii ajutați de OvidiuRo vor putea acum să citească subtitrările!”.

Balul, care marchează și aniversarea a 10 ani de existență a Asociației OvidiuRo, va fi prezentat de Amalia Enache și  Dragoș Bucurenci.

Cabral, Adela Vrînceanu Celebidachi și Bryan Jardine vor fi maeștri de ceremonii pentru cel mai nou moment al Balului: strângerea de fonduri “Fiecare Donator e Câștigător”. Dansatorii Maria Țăruș și Dan Rima (coregrafie semnată Emil Rengle) vor recrea cele mai cunoscute scene de dans din filme. Nu vor lipsi nici concursurile pentru cele mai frumoase costume ale serii. Trupa ”Robin and the Backstabbers” și DJ Sergiu (rezident Fratelli) vor cânta la after party.

Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalități din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanți ai mass media și ai societății civile.

Scopul nostru”, spune Hawke, „este să atragem atenția asupra activității OvidiuRo și să adunăm fonduri pentru cauza noastră: educația timpurie a copiilor săraci din Romania – singurul mod prin care aceștia  au șansa de a merge si de a se integra perfect la școală și mai târziu în viață”. Fondurile strânse la Halloween Charity Ball vor susține în continuare 2200 de copii săraci în programul Fiecare Copil in Gradiniță.

Mulțumim Investitorilor Majori pentru sprijinul lor generos: PRO TV, Carrefour, Fundation Carrefour, Raiffeisen BANK, Cargill, ROMPETROL, GSK, Athénée Palace Hilton Bucharest, AEF, Dedeman, Lidl.

Mulțumiri speciale se îndreaptă și către: Stage Expert, Zenith și Sister, și de asemenea, către partenerii noștri media: PRO TV, Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin, Gândul, The One, HotNews, Unica, VIVA, Cațavencii, Progresiv, HRB Expert, România Insider, City Compass, Business Review, Business Woman, Forbes, The Diplomat, comunicatedepresa.ro, România Pozitivă, IQ ads, CSR Media, Revista VIP, Kudika, 9am, Garbo, WALL-STREET

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.