Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IoT pentru industrie: Studii de Caz Reale și Aplicabilitate

0

Internetul Lucrurilor (sau în engleză Internet of Things) este un concept care pune în evidență faptul că orice dispozitiv electronic se poate conecta la Internet pentru a colecta, genera sau face schimb de informații, având astfel o aplicabilitate extinsă.

IOT

În multe industrii, costurile cu energia electrică reprezintă frecvent al doilea cel mai mare cost operațional, însă energia este greu de monitorizat, iar fluctuațiile de energie pot avea un impact negativ asupra intregii linii de producție. Totuși, majoritatea companiilor nu dispun de sisteme eficiente de măsurare și instrumente de modelare și/sau instrumente de performanță și de management pentru a optimiza consumul de energie în activitățile de producție, cu atât mai puțin în timp real la nivelul întregii linii de producție. De regulă, fiecare echipament dispune la momentul achiziției de un software “personalizat” dar, de cele mai multe ori, acesta nu permite vizualizarea compactă a datelor colectate de la întreaga linie de producție. Astfel, datele, deși accesibile, sunt greu de înțeles ori de vizualizat și lipsite de valoare predictivă pentru incidente.
Ca atare, Internetul Lucrurilor nu este despre “lucruri”, ci mai degrabă despre conectarea oamenilor la informații corecte, automatizarea proceselor pentru reducerea costurilor și crearea de interdependențe între nivelul operațional al unei organizații și cel de business, fiind astfel un instrument de mentenanță predictivă sau o poliță de asigurare inteligentă menită să contribuie la creșterea calității produselor prin optimizarea proceselor.

Curentul IoT depășește astăzi limitele de comunicare M2M, permițând conectarea la Internet inclusiv a dispozitivelor care nu conțin electronica necesară prin utilizarea unui dispozitiv intermediar neintruziv. Potrivit Cisco, această tehnologie va genera o valoare de 4.600 de miliarde de dolari până în anul 2024, prin managementul eficient al resurselor, creșterea productivității angajaților, generarea de noi venituri și creșterea beneficiilor pentru utilizatorul final.

În acest context, DeviceHub.net va susține în data de 6 noiembrie 2015, între orele 11:30 – 13:30, la TechHub Bucharest, workshop-ul IoT pentru industrie: Studii de Caz Reale și Aplicabilitate în cadrul căruia vor fi prezentate soluții și proiecte concrete de aplicații IoT din diferite industrii precum industria producătoare, telecom, agricultură, transport, energie regenerabilă etc., menite să răspundă problemelor prezentate anterior.
De asemenea, evenimentul își propune să prezinte studii de caz aplicate pe specificul activității participanților în vederea actualizării modelului de business în contextul noilor oportunități oferite de Internetul lucrurilor, printre care interconectarea între echipamente, furnizori, partenerii de întreținere și lanțurile de distribuție.
Astfel, industria de pretutineni se poate bucura acum de un nivel fără precedent de vizibilitate al liniei de producție precum și a tuturor operațiunilor din fabrică, beneficiind nu numai de colectarea și analiza datelor de la dispozitive utilizând o interfață unică, ci și de generarea instantă de rapoarte inteligente la nivel de fabrică. Managerii din fabrici pot avea acum acces la date cum ar fi eficiența echipamentelor, eficiența liniei de producție, alertare în cazul unui incident din orice locație smd.
Workshop-ul este gratuit și se adresează tuturor producătorilor, fabricilor și jucătorilor din industria echipamentelor electrice ori a automatizărilor sau din domeniile conexe, integratorilor de sistem, instituțiilor publice, precum și dezvoltatorilor interesați să beneficieze de avantajele oferite de adoptarea unor soluții de Internetul lucrurilor la nivel de business sau individual.

Înscrierea se realizează online, prin completarea formularului disponibil aici.

***
DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor să creeze uşor servicii și proiecte bazate pe IoT. Concret, DeviceHub.net este o platformă IoT care adună date de la diferite dispozitive electronice, le sumarizează şi oferă posibilitatea de a controla în timp real, de la distanţă, echipamentele conectate la aceasta. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware şi este special conceput pentru monitorizare inteligentă, gestionarea flotei, industria medicală, automatizarea locuinţelor, pentru producătorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

Web: http://devicehub.net
Facebook: https://www.facebook.com/devicehub.net
Twitter: https://twitter.com/devicehubnet

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.