IOR primul lac din Bucuresti accesibil persoanelor cu dizabilitati

0

Accesibilizarea Lacului Titan din București

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 14:00

PREMIERĂ: IOR, primul lac din București accesibil persoanelor cu dizabilități

În premieră pentru capitala României, Lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), devine, din această toamnă, accesibil și persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul care marchează modernizarea și adaptarea lacului la standardele internaționale va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, de la ora 14.00, fiind organizat de Asociația Caiac Smile, în colaborare cu Primăria Sectorului 3 al Capitalei și Kayak Champions.

Accesibilizarea Lacului Titan din București consolidează eforturile Asociației Caiac Smile, condusă de antrenorul Lotului României Juniori & U23 la Kaiac Canoe Slalom, Ionuț Stancovici, de adaptare a lacurilor urbane din țara noastră la nevoile persoanelor cu dizabilități.

Proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate” a debutat la Cluj-Napoca, în data de 9 iulie, cu un succes fulminant, confirmat de prezența miilor de copii, părinți și bunici care au descoperit și s-au îndrăgostit de acest sport.

Sâmbătă vor da startul maratonului distracției și vor vâsli spre normalitate, în caiace adaptate, campioni olimpici, sportivi de performanță, personalități publice și vedete. La eveniment vor participa și sute de persoane cu nevoi speciale și copii din centrele de plasament din București.

„Întâlnirea cu cei peste o mie de oameni care au venit să vâslească pe Lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, mulți dintre ei după foarte mult timp de stat doar în casă, pentru că le este peste puteri să iasă în scaunele rulante, bucuria, zâmbetul de pe fețele copiilor, dar și suportul și deschiderea autorităților care ne ajută să facem toate aceste lucruri posibile ne arată că suntem în direcția bună și vă așteptăm alături de noi, să vâslim cât mai mulți spre normalitate”, a declarat Ionuţ Stancovici, organizatorul evenimentului și președintele Asociației Caiac Smile.

„La Kaufland, credem foarte mult în importanța acțiunilor de accesibilizare și ne luăm angajamentul de a susține persoanele cu dizabilități, asigurându-le accesul la oportunități egale. De aceea, ne bucurăm să fim partenerul principal al evenimentul de accesibilizare a Lacului Titan din Parcul IOR, organizat de  Asociația Caiac Smile. Această colaborare este un nou demers care ne aduce cu un pas mai aproape de o societate mai empatică, incluzivă și tolerantă”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director la Kaufland România & Moldova.

Evenimentul din 30 septembrie 2023, de accesibilizare a Lacului IOR din București, are ca sponsor Aqua Carpatica și ca sponsor principal Kaufland România și face parte din proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate”, prin care Asociaţia Caiac Smile îşi propune, în premieră în România, prin investiții inovative pentru oameni, indiferent de abilitățile lor, să accesibilizeze cel puțin zece lacuri urbane pentru persoane cu dizabilităţi, în special locomotorii, dar și să acționeze împotriva formelor de discriminare.

Website: www.caiacsmile.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.