Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ioan Mincu. De la desenul de arhitectură la opera finită. Conferinţă în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150 +

0

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 12 martie 2016, începând cu orele 12.00, la conferinţa Ioan Mincu. De la desenul de arhitectură la opera finită în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150 + (intrarea din Str. Ştirbei Vodă nr 1-3). Conferinţa va fi susţinută de arhitectele Andreea Pop şi Ioana Petrescu, alături de Elena Olariu, şef Secţie Arte Grafice a MNAR.

Repertoriu Ioan Mincu cover final inko

Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.  Se plăteşte biletul de acces în expoziţie (10 lei).

În deschiderea conferinţei se va prezenta conceptul editorial care a stat la baza publicării primului volum din repertoriul desenelor de arhitectură realizate de Ioan Mincu, publicat de Editura Muzeul Național de Artă al României la finalul anului 2015. Întâlnirea are loc în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150 +, deoarece aceasta valorifică ineditul fond artistico-documentar realizat de Alexandru Odobescu şi Henri Trenk, dezvăluind şi povestea Colecției de Artă Veche Românească a muzeului.

Ulterior conferinţei se poate vizita expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească.  150+.

***

Povestea Colecției de Artă Veche Românească a început în vara anului 1860, odată cu prima cercetare sistematică a mănăstirilor din Ţara Românească, realizată de Alexandru Odobescu și documentată  printr-o serie de desene realizate în diferite tehnici de pictorul elveţian Henri Trenk.

Expoziţia  Colecţia de Artă Veche Românească.  150+ pune în dialog desenele realizate de Trenk cu 31 de capodopere ale artei medievale care le-au inspirat în urmă cu 150 de ani. Sunt prezentate piese inedite din colecţia de Artă Veche Românească, care şi-au recuperat „istoriile personale” în urma cercetărilor de arhivă, dintre care amintim: bastonul primului egumen al mănăstirii Hurezi, brâiele de mătase ale lui Barbu Craiovescu, broderii brâncoveneşti, dar şi un epitaf rusesc din vremea ţarului Boris Gudunov păstrat la mănăstirea Bistriţa.

Expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească.  150+  este deschisă până pe data de 31 martie 2016.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.