Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitație la prima ediție a „Festivalului Japonez”, în Capitală

0

Week-end-ul acesta, 8-9 noiembrie a.c., în Capitală are loc „Festivalul Japonez”, eveniment organizat de Fundația Română de Aikido Aikikai (FRAA), prin Dumkan Dojo Aikido Aikikai.

Evenimentul prezintă două categorii de activități. În cadrul Seminarului Național de Aikido Aikikai se vor desfășura 6 antrenamente de Aikido, artă marțială tradițională japoneză, dedicată practicanților din toate organizațiile de profil, dar și curioșilor care vor să asiste, de pe margine, la acestea. La finalul practicilor, vizitatori vor putea schimba impresii atât cu practicanții, cât și cu instructorii care conduc antrenamentele.

Cealaltă categorie de activități a festivalului va cuprinde demonstrații și diverse ateliere, care se adresează de asemenea iubitorilor de cultură și civilizație niponă.

AFIS FJ Final Mara

Antrenamentele din cadrul Seminarului Național de Aikido Aikikai vor fi conduse de 3 dintre cei mai experimentați instructori ai Fundației Române de Aikido Aikikai. Astfel, sâmbătă, 8 noiembrie a.c. primul antrenament va fi condus de Adrian Bunea sensei, 4 dan Aikido Aikikai și vicepreședinte FRAA, urmat de secretarul general al Fundației, Sorin Despa sensei, 4 dan Aikido Aikikai. Tot sâmbătă, primul antrenament de seară va fi condusă de către Mihăiță Deleanu sensei, 3 dan Aikido Aikikai și dojocho (șef de dojo)   Seishin Aikido Aikikai București.

De asemenea, în dimineața zilei de duminică, 9 noiembrie alte două antrenamente vor fi conduse, pe rând, de către Sorin Despa sensei și Mihăiță Deleanu sensei.

„Artele marțiale constituie o parte importantă a culturii și civilizației japoneze și poate cea mai cunoscută. În cadrul evenimentului nostru, obiectivul principal este perfecționarea tehnică prin practicarea Aikido în comun, de la toate cluburile și organizațiile de profil și din cât mai multe orașe din țară. Așteptăm la București practicanți din Cluj, Craiova, Ploiești, Galați, Constanța, Mangalia, etc. Obiectivul secundar este promovarea acestei arte marțiale deosebite și unice, cu preponderență în Capitală, în rândul publicului larg”, explică Sabin Dumitrescu, dojocho (șef de dojo)  Dumkan și organizator al evenimentului.

Locația pentru toate activitățile din cadrul „Festivalului Japonez” este sala de sport a Colegiului Național „Elena Cuza”, din București, strada Peștera Scărișoara, numărul 1, Sector 6, cartierul Drumul Taberei.

Programul și detaliile (vezi foto) privind condițiile de participare la Seminarul Național de Aikido pot fi găsite atât pe site-ul FRAA www.aikikai.ro, la secțiunea „Seminarii”, cât și pe pagina de facebook dedicată special „Festivalului Japonez”, la adresa: https://www.facebook.com/FestivalulJaponez

Sâmbătă dimineața, înaintea orelor de practică, clubul Ikada ne va oferi o demonstrație de Kendo, iar între orele 13.00 și 14.00 vor avea loc, în paralel, ateliere de IKEBANA (aranjamente florale), CHADO (ceremonia ceaiului), NIHONGO (limba japoneză), SHODO (caligrafie), ORIGAMI (împăturirea hârtiei), KIMONO, YUKATA (costume tradiționale) toate acestea oferite spectatorilor de către Centrul de Studii Româno-Japoneze  „Angela Hondru” (CSRJ-AH), partenerul principal în ceea ce priveșete organizarea întregului eveniment.

Organizatorii au o veste bună și pentru iubitorii de bucătărie niponă, pentru că tot sâmbătă, între 13.00 și 14.00 va avea loc și un atelier de SUSHI cu degustare, oferit de restaurantul japonez Edo Sushi.

Un alt atelier foarte interesant și dinamic va fi cel de DEZVOLTARE PERSONALĂ organizat și susținut de Academia 1,61.

Nu în ultimul rând, artistul plastic Mara Gudină, de asemenea practicant de Aikido în cadrul Dumkan dojo, va expunde o parte din lucrările sale, iar cu această ocazie cei interesați vor putea comanda diferite lucrări unicat.

Tot sâmbătă vom avea și un microrecital de taiko, tobe japoneze, înaintea practicilor de Aikido.

La toate aceste ateliere și activități, INTRAREA ESTE LIBERĂ pentru spectatori!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.