Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitație la o discuție deschisă despre stat și cetățean în România și Norvegia

0

unnamed

Vreți să aflați povestea clădirii din imagine și părerea comunității din Sogndal, Norvegia despre singurul bloc de șase etaje din oraș? Dacă vrei să știți mai multe despre cum a interacționat primăria cu locuitorii și care a fost soarta unei petiții semnate de peste 1800 de alegători, vă invităm la o discuție despre civism în România și Norvegia. Lansăm raportul Democrația din fiorduri: participare publică și transparență în Norvegia și discutăm despre bune practici legate de comunicarea dintre stat și cetățean și despre rolul tehnologiei în acest context.
—–
Dezbaterea Cetățeanul și participarea publică în România și Norvegia
Joi, 21 aprilie 2016, ora 15.00
Hotel Epoque, Intrarea Aurora 17C (zona Parcul Cișmigiu) – harta

Avem plăcerea de a vă invita la o discuție informală despre lecțiile învățate în ultimul an de participare publică și educație non-formală și despre planuri de viitor. În cadrul Școlii pentru Democrație am format profesori cu care apoi am lucrat în opt orașe, pentru a aduce autoritățile locale față în față cu elevii și pentru a-i face pe aceștia din urmă să înțeleagă de ce este important să se implice în deciziile din comunitățile din care provin.

Am colaborat cu primării, prefecturi, școli, dar și cu Instituția Guvernatorului din Regiunea norvegiană Sogn og Fjordane. Ulterior, am organizat o vizită de studii de o săptămână în Norvegia pentru a afla mai multe despre participare publică, acces la informații, transparență și integritate în spațiul public. Ne-am întâlnit cu primari, cu funcționari din ministere, organizații neguvernamentale sau ziariști pentru a discuta de ce Norvegia poate fi un exemplu de succes și pentru a promova bune practici românești. În cadrul întâlnirii vom lansa raportul Democrația din fiorduri: participare publică și transparență în Norvegia, care prezintă câteva dintre concluziile noastre cu privire la procesele democratice – cu bune și rele – în Norvegia.

Vă așteptăm începând cu ora 14.45 la o cafea, urmând să începem discuția despre participare în România și Norvegia de la ora 15, pentru aproximativ 2 ore.

Link pentru detalii si inscrieri: http://expertforum.ro/program/cetatenie-activa/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.