Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INVITAȚIE la lansarea Atelierului Meșterul Tâmplar

0

Marți, 3 noiembrie 2015, de la ora 18:00, la Impact Hub, strada Halelor 5, lângă Hanul lui Manuc, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual vă invită la un eveniment special care sărbătorește inaugurarea Atelierului Meșterul Tâmplar, o întreprindere socială care face afaceri cu suflet și produce obiecte de lemn.

Inițiativa face parte dintr-un proiect de anvergură realizat de Organizatia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual alături de Fundatia Estuar și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe și care va crea 102 locuri de muncă. Copii vor avea suprize, nu vor fi puși șla colț însă vor avea parte de un …. colț special în care se pot juca de-a meșterii tâmplari.

Atelierul “Meșterul Tâmplar” va oferi clienților produse decorative din lemn, obiecte de design, care se pot realiza în serii mici sau unicat dar și produse terapeutice și educative pentru copii sau persoane cu dizabilități realizate în serie mare. Specialiștii din domeniul psihologiei, asistenței logopedice, psihopedagogiei, stimulării senzoriale, asistenței sociale pot găsi aici materiale terapeutice sau didactice sau chiar apela la soluții croite exact pe nevoile lor. Companiile interesate în egală măsură de cadouri pentru clienți si parteneri dar și de inițiative în calitate de cetățeni responsabili în comunitate și în egală măsură ONG-urile sau alte întreprinderi sociale, pot colabora și încheia contracte și parteneriate cu Atelierul “Meșterul Tâmplar”. Produsele realizate în atelier sunt prima opțiune pentru grădinițe, clinici private, cabinete medicale, instituții publice, private și ONG-uri din România și pe care le pot folosi în scopuri terapeutice sau educative și, nu în ultimul rând, le pot alege pentru design-ul deosebit.

Impact-HubVă invităm să celebrăm   împreună lemnul și măiestria cu care el dă viață atâtor lucuri minunate: obiecte frumoase, vindecătoare sau pur și simplu utile, lucrușoare mici și mari care ne pot face viața mai plăcută și mai confortabilă dar și instrumente unice cu care se pot transmite semnale sau face muzică. De aceea, vă așteptăm cu multe surprize.

Și pentru că din lemnul brazilor din Apuseni găsit și prelucrat cu meșteșug se face un instrument unic, tulnicul, despre ale cărui vibrații se spune că pot vindeca și boli, îl vom aduce să-l vedeți. Și nu oricum, ci într-un moment de teatru care să vă și bine dispună din piesa “Doi și un tulnik“, în care îi vom avea alături de noi pe actorii Alin State, Mișa Șerban și Alexandru Unguru.

Cei mici sunt așteptați cu suprize, cu un colț de lucru special, dedicat lor și în care pot să se joace de-a meșterii tâmplari. Și pentru ei și pentru cei mari vom avea un moment de teatru supriză, realizat de Atelierul de Teatru Terapeutic al Organiztiei Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile „cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 , Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.