Invitaţie la atelierul „Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”

0

Invitaţie la atelierul „Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”

Hotel Marshal Bucuresti / 24 februarie 2015, ora 11:00 / Seminarul este pentru reprezentanti din organizatii non-profit si jurnalisti.

ANTET_OIRPOSDRU_BUC-ILFOV_6.3.S.130706

În televiziune, presă scrisă, online şi în publicitate, apar tot mai des stereotipuri de gen adânc înrădăcinate în societate. Este promovată adesea femeia care îşi dobândeşte statutul datorită asocierii cu un bărbat puternic, datorită calităţilor de mama, de gospodină sau a celor fizice şi sexuale. Având aceste modele, femeile încearcă să se conformeze imaginii prezentate de mass-media.

Asociația React are plăcerea de a vă invita la un atelier cu componenta de formare pe tema cauzelor şi efectelor stereotipurilor de gen transmise direct sau indirect prin intermediul mass- mediei și al publicității.

În cadrul sesiunii, vom afla cum stereotipurile de gen promovate în mass-media și publicitate influențează atitudinea societăţii faţă de femei și care sunt consecinţele acestui fenomen.

Sesiunea va avea loc pe 24 februarie 2015, la Hotel Marshal (Str. Dr. Emanoil Bacaloglu nr. 2, Sector 2) începând cu ora 11:00.

Gazda evenimentului va fi Ioana Avădani, Director Executiv al Centrului de Jurnalism Independent.

Invitatul special va fi Melania Medeleanu, jurnalist Prima TV.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la adresa de mail mariana.oprea@graffitipr.ro sau la numărul de telefon 0730.202.354, până la data de 23 februarie 2015. Participarea este gratuită, iar intrarea la eveniment se va face pe baza datelor din buletin/cartea de identitate. Persoanele prezente vor primi, la finalul evenimentului, o diplomă de participare la atelier.

Agendă

„Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”

Hotel Marshal

24 februarie 2015, ora 11:00

11:00 – 11:30 Înregistrare şi welcome coffee

11:30 – 11:45 Prezentarea proiectului “Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” (Andreea Rotaru, manager comunicare Asociația React)

11:45 – 12:15 „Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”, partea I (Ioana Avădani, Director Executiv al Centrului de Jurnalism Independent)

12:15-12:30 – „Stereotipuri de gen în televiziune” (Melania Medeleanu, jurnalist Prima TV)

12:30 – 13:00 „Stereotipuri de gen în mass-media și publicitate”, partea II (Ioana Avădani, Director Executiv al Centrului de Jurnalism Independent)

13:00 – 13:15 Întrebări şi răspunsuri

13:15 – 13:30 Concluzii

13:30 – 14:00 Prânz

Acesta este al șaptelea eveniment din seria de 18 sesiuni despre egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi, organizată pentru operatorii mass-media şi personalul societăţii civile, prin proiectul Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (SAFIR), numit oficial “Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”. Proiectul este implementat de Asociaţia React şi cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează