Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INVITATIE: intalnire cu Gunnar Grimsson, CEO la Citizens Foundation, Islanda

0

“Democratia electronica este cea mai buna sansa pe care o avem pentru a creste participarea publicului”.

logo-color CERE 2015

Cu ocazia celei de-a sasea editii a Galei Premiilor Participarii Publice  (eveniment organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru Participare Publica, www.ce-re.ro ), pe 26 martie, ne viziteaza Gunnar Grímsson CEO la Citizens Foundation, din Islanda.

Citizens  Foundation a dezvoltat o platforma web Your Priorities – instrument folosit pana acum de 500.000 de cetateni si institutii publice din mai multe tari.  Platforma poate gestiona subiecte in dezbatere publica, combinand posibilitatea de a comenta cu cea de a prioritiza subiectele, in functie de votul cetatenilor.

Capture

In timp ce oamenii isi pierd increderea in democratie, Gunnar crede ca democratia electronica este cea mai buna sansa pe care o avem pentru a creste participarea publicului.

Pentru ca Your Priorities este un exemplu despre care merita sa aflam mai multe, si pentru ca Islanda este tara in care oamenii si-au scris propria Constitutie, ne-am gandit sa folosim prezenta Citizens Foundation in Romania si sa oferim celor interesati o discutie de explorare a cailor de consultare online a cetatenilor.  Your Priorities ar fi un instrument util in dezbaterile online despre planuri de mobilitate, bugete, prioritati de investitii ale autoritatilor publicet etc.

Va invitam la intalnirea care se intampla joi, 26 martie 2015, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor 82-84, Bucuresti). La 9.30 va asteptam cu o cafea de dimineata, iar de la 10:00 incepem discutiile. Dureaza aproximativ 2 ore, subiectul principal este Your Priorities, dar avem timp si de discutii generale despre cum influenteaza islandezii luarea deciziilor publice.

Daca doriti sa participati, va rugam sa va confirmati prezenta pana miercuri, 25 martie printr-un email la adresa sinziana@ce-re.ro sau la telefon 031.1050.755.

Eveniment derulat în cadrul proiectului “Participarea publică pe înțelesul tuturor”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.