Invitație eveniment: Vecini de bloc în gradină în cadrul Anualei de Arhitectură 2015, tema, Construind comunitate

0

În București există zone protejate*. Înseamnă oare că restul orașului e neprotejat”? Cine și cum are grijă, „protejează”, zonele în care locuiesc majoritatea cetățenilor?

unnamed

Cetățenii nu se simt reprezentați și sprijiniți de adminsitrație, privind cum calitatea mediului și a locuirii se degradează zilnic: îndesirea clădirilor pe parcele retrocedate, regulamente de construire nerespectate, distrugerea spațiilor verzi și nu în ultimul rând lipsa de informare și consultare a cetățenilor cu privire la viitorul locului în care trăiesc.

Vă invităm miercuri 12 august, ora 18:00 pe Șoseaua Giurgiului 164, în grădina din fața blocului 3, unde vecinii se întâlnesc pentru a-și „proteja” dreptul la o locuire de calitate.

Cum poate fi administrată o zonă aflată între sectoarele 4 și 5, care își dispută în tribunal limita adminsitrativă, fără a informa și consulta cetățenii și fără o analiza a coerenței urbanistice a locului? Cum pot fi integrate noile construcții care au diminuat spațiul verde și care depășesc regulamentul zonei (înălțime, mod de șezare pe teren etc)? Cum se pot rezolva în mod durabil problemele curente de întreținere ale clădirilor cu resurse foarte reduse – reparații la învelitori, geamuri, termoizolare, trotuare etc.

Pe 12 august va fi o primă întâlnire, care nu-și propune să găsească răspuns la toate întrebările, ci să deschidă aceste subiecte, iar prin discuții și implicare să găsim primii pași pentru „protejarea” locului în care locuim. Pe 19 august este programată o a doua întâlnire.
(*zonele istorice cu valoare culturală sunt declarate prin lege „protejate”)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează