Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitație eveniment: Vecini de bloc în gradină în cadrul Anualei de Arhitectură 2015, tema, Construind comunitate

0

În București există zone protejate*. Înseamnă oare că restul orașului e neprotejat”? Cine și cum are grijă, „protejează”, zonele în care locuiesc majoritatea cetățenilor?

unnamed

Cetățenii nu se simt reprezentați și sprijiniți de adminsitrație, privind cum calitatea mediului și a locuirii se degradează zilnic: îndesirea clădirilor pe parcele retrocedate, regulamente de construire nerespectate, distrugerea spațiilor verzi și nu în ultimul rând lipsa de informare și consultare a cetățenilor cu privire la viitorul locului în care trăiesc.

Vă invităm miercuri 12 august, ora 18:00 pe Șoseaua Giurgiului 164, în grădina din fața blocului 3, unde vecinii se întâlnesc pentru a-și „proteja” dreptul la o locuire de calitate.

Cum poate fi administrată o zonă aflată între sectoarele 4 și 5, care își dispută în tribunal limita adminsitrativă, fără a informa și consulta cetățenii și fără o analiza a coerenței urbanistice a locului? Cum pot fi integrate noile construcții care au diminuat spațiul verde și care depășesc regulamentul zonei (înălțime, mod de șezare pe teren etc)? Cum se pot rezolva în mod durabil problemele curente de întreținere ale clădirilor cu resurse foarte reduse – reparații la învelitori, geamuri, termoizolare, trotuare etc.

Pe 12 august va fi o primă întâlnire, care nu-și propune să găsească răspuns la toate întrebările, ci să deschidă aceste subiecte, iar prin discuții și implicare să găsim primii pași pentru „protejarea” locului în care locuim. Pe 19 august este programată o a doua întâlnire.
(*zonele istorice cu valoare culturală sunt declarate prin lege „protejate”)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.