Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invitatie dezbatere pe 28 ianuarie: autoritati, cetateni, organizatii despre decizii drepte, comunitati nemarginalizate, resurse impartite just

0

Deciziile publice și viața reală

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, împreună cu Grupul Civic SOS Parcurile Plopilor, Asociația Human Catalyst, Asociația FILIA, Grupul Civic Salvați Parcul Drumul Taberei, Grupul Civic Luptăm pentru Aleea Lungulețu și Decât o Revistă vă invită la dezbatere.

Credem că, dacă stau la aceeași masă, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice pot găsi soluții bune pentru probleme mari. Astfel de soluții căutăm la dezbaterea la care vă invităm pe data de 28 ianuarie, între 9:30 și 13:30, la Hotel Marshal Garden, sala Panoramic, din Calea Dorobanților nr. 50B, Sector 1, București.

De la începutul lui 2015, CeRe și Decât o Revistă stau alături de 5 organizaţii și grupuri civice care își doresc decizii drepte, comunități nemarginalizate și resurse împărțite just. Temele pe care dorim să le aducem în discuție provin de la aceste organizații:

1. Asociația pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst propune accesibilizarea programului Școală după Școală pentru copiii din zone defavorizate, astfel încât copiii cu acces redus la resurse să aibă șanse la educație.

2. Grupul SOS Parcurile Plopilor – Cluj propune soluții pentru accesibilizarea spaţiilor verzi dintre situl istoric Calvaria, Canalul Morii şi râul Someşul Mic (pe axa nord-sud) şi de la Parcul Rozelor la Sala Sporturilor prin Parcul Iuliu Haţieganu/Babeş (pe axa vest-est). Acest spaţiu ar putea deveni cel mai mare parc din vestul oraşului Cluj-Napoca.

3. Grupul de iniţiativă civică „Salvaţi Parcul Drumul Taberei!” propune o discuție despre ce se poate face pentru ca reamenajarea parcului (proiect finanțat din fonduri europene) să răspundă nevoilor și dorințelor cetățenilor din zonă.

4. Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA militează pentru combaterea hărţuirii sexuale asupra femeilor în universităţi. Discutăm despre Codul de etică universitară și vedem cum poate fi acesta amendat în așa fel încât să conducă la sancționarea hărțuirii sexuale.

5. Grupul „Luptăm pentru Aleea Lunguleţu”, pornind de la autorizarea construirii unui bloc ce nu respectă regulamentul de urbanism în vigoare pentru zona lor, propune o discuție despre transparență și corupție în legătură cu regimul construcțiilor în sectorul 2, București.
Despre demersurile de până acum, puteți citi aici.

Considerăm că soluțiile la astfel de probleme sunt găsite și puse în practică doar dacă toți cei interesați sunt dispuși să comunice și să colaboreze. Sperăm să acceptați invitația noastră și vă rugăm să confirmați participarea la eveniment până la data de 21 ianuarie 2016 la adresa de email magda@ce-re.ro sau numărul de telefon 0723260202 (Magda Cristescu).

Cu respect,
Oana Preda
Director CeRe

logo-color CERE 2015

Proiectul „Așa se CeRe” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.