Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Investeste in dezvoltarea sinelui la Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei te invita la atelierele de relaxare si autocunoastere pe care le-a pregatit pentru tine. Pentru o viata armonioasa si echilibrata este nevoie de introspectie si aplecare asupra propriului sine.

Com Dezvoltare Personala

Care este contributia ta la scenariul vietii? Cat de constient esti de felul in care te afecteaza alegerile din viata ta? Cum te raportezi la propriul sine? Dar si cum poti folosi principiile taoiste pentru o viata implinita?

  • Ne dorim o viata armonioasa si echilibrata in care toate dorintele noastre se implinesc cu usurinta si bucurie. Te intrebi totusi de ce nu se intampla acest lucru, de ce iti este teama sa iei o decizie si sa faci o schimbare majora in viata ta.

In spatele unui comportament pe care nu reusim sa-l schimbam, al nehotararii, al conflictelor interioare, se afla parti ale personalitatii care actioneaza autonom si sunt diferite de atitudinea constienta. Atelierul ALEGERI CONSTIENTE: Primul pas spre fericire, cu Laura Pecie, din 21 Martie te ajuta sa intelegi aceste parti care se formeaza pe baza experientelor de viata si a convingerilor dobandite si astfel poti sa le folosesti in beneficiul tau.

  • Daca viata ta ar fi un film, care ar fi contributia ta la acest proiect? Ti se potriveste rolul pe care il interpretezi? Cine iti da indicatiile regizorale? A cui e vocea care iti sopteste replicile? Apropos, iti place acest film?

„Daca viata ta ar fi un film…” – Atelier de dezvoltare personala, din 28 Martie te invita sa descoperi cate din convingerile/responsabilitatile pe care ti le-ai asumat sunt chiar ale tale, sa-ti amintesti si sa-ti recuperezi fiinta profunda, starea naturala de bucurie, entuziasm si creativitate.

Stii ca poti oricand sa alegi un alt rol, complet diferit, in acest film sau in altul?

Acest curs va aprofunda conceptul de „Sine” asa cum apare in filosofie si in mistica, cu toate permutarile posibile ale acestor doua domenii atat de strans legate si, totusi, fundamental despartite.

Taoismul iti rafineaza perceptia, te ajuta sa vezi miracole in lucrurile dintre cele mai banale, te indeamna sa constati ca simplitatea este cea mai mare arta si cea mai directa metoda de a ramane in armonie cu universul.

Referitor la perceptie, un vechi principiu taoist afirma : „Cand schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile la care te uiti se schimba.”

Daca doresti sa participi la unul dintre cursurile de mai sus te rugam sa faci inscrierea la contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii despre aceste cursuri si despre Fundatia Calea Victoriei poti gasi la www.victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.