Învățătura spirituală din poezia lui Eminescu – seminar

0

Luni, 18 mai 2015, începând cu orele 19:00, la sediul Fundației Dignitas, din str. Anton Pann nr. 21, va avea loc seminarul Învățătura spirituală din poezia lui Eminescu, susținut de Centrul Solisis.

Seminarul va oferi participanților prilejul redescoperirii semnificației profunde a unor  poezii precum Luceafărul, La steaua, Glossa, Mortua est, Înviere, Răsai asupra mea, Și dacă, Odă, Preot și filozof, Psalmi, mărturii vii ale învățăturii lui Eminescu.

“Vă propunem un seminar în care să îl considerăm pe Eminescu un învățător spiritual. Poezia sa transmite un puternic mesaj, dincolo de timp și spațiu. Dând curs  invitației lui Eminescu, vom aborda esența învățăturii sale, care trece dincolo de zgomotele deșarte, de vreme, de alergatură și micile interese. O invitație de a trăi în prezent, ancorat în interiorul tău.” Rada Pantea, initiatoarea Centrului Solisis.

Solisis

După ani de studiu, în care a facut calatorii inițiatice în Tibet, India, Brazilia etc, Rada Pantea dezvoltă Centrul Solisis în Franța și vine în București de patru ori pe an pentru a ține cursuri și seminarii.

 

Domnul Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române, va rosti o alocuțiune în deschiderea evenimentului.

Răsfoirea unor volume de manuscrise facsimilate ale poetului, din colecția acad. Eugen Simion, puse la dispoziție de Muzeul Național al Literaturii Române și  proiecția unor  imagini reprezentând scrisori, poezii, articole, traduceri, dar și  portrete ale poetului și ilustrații pentru poeziile sale, coperți ale culegerilor de poezii traduse în diverse limbi străine vor întregi experiența acestei seri dedicate universului eminescian.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația Dignitas și cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române.

Detalii:  www.solisis.org / www.fundatiadignitas.ro /www.mnlr.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează