Invaţă să îţi spui povestea la Scrie despre Tine

0

Inscrieri de toamna la Scrie despre Tine

Dacă ai visat vreodată să îţi spui povestea lumii întregi sau doar să afli cum e să scrii o piesă de teatru, atelierul Scrie despre Tine, susţinut de regizoarea Vera Ion şi actorul Sorin Poamă, te aşteaptă la înscrieri pană pe 7 octombrie.

 –
Scrie despre tine este un atelier de dramaturgie şi dezvoltare personală în care poţi să lucrezi cu actori şi regizori profesionişti exerciţii creative de actorie şi dramaturgie bazate pe poveşti şi experienţe personale. Primele piese dezvoltate in cadrul lui sunt: „Ich Clown”, „13 oameni, o poveste din Vaslui” si „Refuz să cresc. Dacă puteţi să faceţi o mică donaţie”.
Acest atelier e o aventură pentru oricine vrea să iasă din zona obişnuită de confort, să creeze într-un cadru safe şi să îşi descopere capacitatea de a povesti şi de a asculta dincolo de tiparele şi prejudecăţile obişnuite. Fiecare poveste este interesantă şi valabilă. Fiecare poveste poate deveni o piesă de teatru. Pentru că se întâmplă. Experimentezi direct relaţia cu publicul, într-un cadru în care şi publicul îşi spune poveştile. Un schimb direct şi sănătos între cel care scrie şi ascultătorii lui. Piesele create de primii absolvenţi ai acestui atelier au fost deja prezentate publicului in primăvara acestui an si poţi afla mai multe despre ele aici: scriedespretinetextenoi.wordpress.com
Trainerii au dezvoltat o metodă bazată pe interviuri, exerciţii de observaţie, de actorie şi de scris care te va ajuta să îţi povesteşti mai bine universul şi povestindu-l să îl şi înţelegi. Mai multe detalii despre ei si experienţa lor găsiţi la scriescrie.wordpress.com şi www.youtube.com/watch?v=LePRQ745AkM
Primul modul durează o lună. Verifică blogul nostru pentru a te înscrie sau afla mai multe despre acest proiect şi iniţiatorii lui: scriescrie.wordpress.com.
”Fiecare va fi pus faţă în faţă cu propriile mecanisme de limbaj, de apărare şi de povestire. Este un fel de prima oglindă şi prin ea veţi începe să vă studiaţi şi să vă înţelegeţi mai bine reacţiile, pattern-urile de limbaj, felul de a povesti şi de a reacţiona.
 
Prin exerciţiile propuse în primul modul încercăm să dezvoltăm simţul observaţiei şi al povestirii unui eveniment, deprinderea de a empatiza cu personajele despre care scrii şi de a le investiga universul. Fiind vorba de un limbaj mai specializat care vizează teatrul, vom face şi câteva exerciţii foarte simple de actorie.” (Vera Ion şi Sorin Poamă, traineri)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează