Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invaţă să îţi spui povestea la Scrie despre Tine

0

Inscrieri de toamna la Scrie despre Tine

Dacă ai visat vreodată să îţi spui povestea lumii întregi sau doar să afli cum e să scrii o piesă de teatru, atelierul Scrie despre Tine, susţinut de regizoarea Vera Ion şi actorul Sorin Poamă, te aşteaptă la înscrieri pană pe 7 octombrie.

 –
Scrie despre tine este un atelier de dramaturgie şi dezvoltare personală în care poţi să lucrezi cu actori şi regizori profesionişti exerciţii creative de actorie şi dramaturgie bazate pe poveşti şi experienţe personale. Primele piese dezvoltate in cadrul lui sunt: „Ich Clown”, „13 oameni, o poveste din Vaslui” si „Refuz să cresc. Dacă puteţi să faceţi o mică donaţie”.
Acest atelier e o aventură pentru oricine vrea să iasă din zona obişnuită de confort, să creeze într-un cadru safe şi să îşi descopere capacitatea de a povesti şi de a asculta dincolo de tiparele şi prejudecăţile obişnuite. Fiecare poveste este interesantă şi valabilă. Fiecare poveste poate deveni o piesă de teatru. Pentru că se întâmplă. Experimentezi direct relaţia cu publicul, într-un cadru în care şi publicul îşi spune poveştile. Un schimb direct şi sănătos între cel care scrie şi ascultătorii lui. Piesele create de primii absolvenţi ai acestui atelier au fost deja prezentate publicului in primăvara acestui an si poţi afla mai multe despre ele aici: scriedespretinetextenoi.wordpress.com
Trainerii au dezvoltat o metodă bazată pe interviuri, exerciţii de observaţie, de actorie şi de scris care te va ajuta să îţi povesteşti mai bine universul şi povestindu-l să îl şi înţelegi. Mai multe detalii despre ei si experienţa lor găsiţi la scriescrie.wordpress.com şi www.youtube.com/watch?v=LePRQ745AkM
Primul modul durează o lună. Verifică blogul nostru pentru a te înscrie sau afla mai multe despre acest proiect şi iniţiatorii lui: scriescrie.wordpress.com.
”Fiecare va fi pus faţă în faţă cu propriile mecanisme de limbaj, de apărare şi de povestire. Este un fel de prima oglindă şi prin ea veţi începe să vă studiaţi şi să vă înţelegeţi mai bine reacţiile, pattern-urile de limbaj, felul de a povesti şi de a reacţiona.
 
Prin exerciţiile propuse în primul modul încercăm să dezvoltăm simţul observaţiei şi al povestirii unui eveniment, deprinderea de a empatiza cu personajele despre care scrii şi de a le investiga universul. Fiind vorba de un limbaj mai specializat care vizează teatrul, vom face şi câteva exerciţii foarte simple de actorie.” (Vera Ion şi Sorin Poamă, traineri)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.