Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Învaţă să comunici eficient la o nouă ediţie Workshop Sessions!

0

 De multe ori cheia succesului personal şi profesional stă în calitatea actului de comunicare. Din acest motiv, Akcees revine în această toamnă cu o nouă ediţie Workshop Sessions dedicată dezvoltării abilităţilor de comunicare. Pe 21 şi 22 octombrie, 25 de tineri vor avea ocazia să afle secretele comunicarii eficiente de la traineri şi invitaţi speciali de excepţie. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, participarea la eveniment este gratuită iar aplicaţiile se realizează online la http://akcees.com/workshop

„Creativ, stimulant, profesionist! A fost o experienţă grozavă şi mi-a dat şansa să învăţ de la oameni foarte bine pregătiţi şi deschişi. Am fost plăcut surprinsă de calitatea evenimentului, a trainerului şi a invitaţilor speciali şi îmi doresc să particip şi la alte evenimente organizate de echipa Akcees.” a declarat unul dintre participanţii ediţiei Workshop Sessions – Abilităţi de Comunicare.

Abilităţile de comunicare sunt esenţiale în viaţa de zi cu zi. Fie că trebuie să comunicăm într-un cadru formal (universitate, profesori, angajatori, mediul business) sau într-unul mai puţin formal (colegi, prieteni, familie), acestea reprezintă un factor decisiv pentru reuşita activităţilor pe care le întreprindem.

La Workshop Sessions participanţii vor învăţa şi exersa secretele comunicării eficiente, cum să îşi structureze şi formuleze mesajele pentru a atinge obiectivele dorite, dar şi cum să atragă şi să menţină atenţia publicului sau persoanelor cărora li se adresează. Toate acestea în cadrul a două zile intensive de training în care teoria va fi îmbinată cu elemente practice, studii de caz, aplicaţii şi jocuri interactive.

„Există competenţe şi abilităţi critice pentru dezvoltarea profesională a tinerilor care din păcate nu se formează pe băncile şcolii. Ne bucurăm că avem ocazia să completăm această lipsă la Workshop Sessions, prin metode de educaţie non-formală, şi mulţumim BRD Groupe Societe Generale pentru că investeşte în formarea tinerilor şi facilitează accesul gratuit al acestora la programe de training de calitate”, a declarat Cătălina Gaboră, Project Manager Workshop Sessions.

Sesiunea de training va fi susţinute de Otilia Toma, trainer BRD Groupe Société Générale.  Absolventă a Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, Otilia a ales „scena” unde are şansa de a avea un „spectacol” în fiecare zi şi unde cunoştinţele şi experienţa ei aduc în mod direct valoare adăugată publicului: a devenit trainer. Având peste 7 ani de experienţă în domeniu, Otilia dezvoltă şi susţine programe de training şi se implică activ în formarea tinerilor prin dezvoltarea abilităţilor „soft” cu rezultate „hard”.

În plus, invitaţi speciali de excepţie vor fi alături de participanţi pentru a le împărtăşi acestora secretele comunicării eficiente. Printre aceştia se numără Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Societe Generale.

„Abilităţile de tip soft skills şi mai ales comunicarea sunt în ziua de astăzi „cerinţe obligatorii” în fiecare fişă de post. Comunitarea stă la baza unei bune colaborări şi este o premisă esenţială pentru construirea şi dezvoltarea spiritului de echipă. În grupul BRD căutăm să atragem candidaţi cu spirit antreprenorial, flexibili, care se pot adapta rapid pentru a performa şi care demonstrează spirit de echipă. În schimb, prin parteneriatul cu Akcees, oferim seria de traininguri Workshop Sessions prin care vizăm dezvoltarea angajabilităţii tinerilor şi un schimb de experienţă util în cariera lor profesională”, a declarat Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Societe Generale.

Workshop Sessions este proiectul Akcees care urmăreşte dezvoltarea de competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Următoarea sesiune de training se va desfăşura pe 21 şi 22 octombrie în Bucureşti şi va fi dedicată dezvoltării abilităţilor de comunicare. Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se realizează online prin completarea formularului disponibil la http://akcees.com/workshop. Aplicaţiile sunt deschise până sâmbătă, 12 octombrie, iar rezultatele finale ale procesului de selecţie vor fi comunicate joi, 17 octombrie.

Workshop Sessions este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorului principal BRD Groupe Société Générale şi al partenerilor Romanian American Foundation, Cafe Tabiet şi Tipografie Xpress. Mediatizarea proiectului este asigurată de Radio Lynx, Radio România Internaţional, Forbes România, Cariere, Business Woman, România Liberă, Comunicatedepresa.ro, IQAds, eJobs, Startups.ro, România Pozitivă, Business Live, Online Student, Edu-TIM, Academic Link, Smart Financial, Bancherul.ro, Studenţie.ro, Studentul.info, Best Resource şi Online Student.

Susţinem şi ne susţin: Senatul Studenţilor ASE Bucureşti, Student din Provincie, Edmundo, Educativa, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociaţia Studenţilor la Contabilitate şi Informatică de Gestiune (ASCIG), DA Afaceri, Incubator 107, Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SisC), Inspire Business, VWI Estiem, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Softbinator, Romanian Business Leaders, Fundaţia Post-Privatizare şi Junior Achievement România.

Despre Akcees

Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.

Afis WS A3 21 22-01

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.