Învață primii pasi în scrierea de proiecte! – Curs pentru începători organizat de Asociația Fluens

0

Asociatia Fluens organizează pe 14 noiembrie, în București, un curs de inițiere în scrierea de proiecte destinat tuturor celor care doresc să își dezvolte abilitățile în acest domeniu. Cursul durează 4 ore, iar cei care vor participa vor învăța mai multe despre schema de bază pentru redactarea unui proiect, formularea obiectivelor, justificarea proiectului, graficul activităților și buget.  Acesta este sustinut de Cristina Iuresi, presedinte, și Otilia Geavlete, manager de programe în cadrul Asociației Fluens, traineri a căror experiență în redactarea și scrierea de proiecte, inclusiv pe linii de finanțare europene, este de peste 7 ani.

Cursul este destinat persoanelor care au o experiență limitată sau nu au deloc experiență în redactarea proiectelor și care doresc să învețe mai multe despre diferitele tipuri de cereri de finanțare și principalele elemente de care trebuie să țină cont în redactare. Cursul este unul interactiv și practic, iar toate părțile de teorie vor fi însoțite de exemple și exerciții. Sunt încurajați să participe reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care doresc să aplice pentru diferite finanțări, voluntari și tineri care își propun să dezvolte o carieră în acest domeniu.

Logo_Asociatia FluensÎnscrierile sunt deschise tuturor celor interesați, iar costul cursului este de 50 Ron. Cei care doresc să participe trebuie să trimită un email la adresa asociatia.fluens@yahoo.com, în care să menționeze numele si prenumele, adresa de email, numărul de telefon, denumirea organizației pe care o reprezintă (dacă este cazul). Achitarea taxei se realizează în ziua participării la curs.

Acesta are loc la sediul Asociatiei Fluens, situat în Aleea Florin Ciungani, nr. 17, sector 3, București.

Informații suplimentare și detalii pot fi obținute prin email (asociația.fluens@yahoo.com) sau prin telefon (0734354454 sau 0721349689). Activitatea organizației poate fi urmărită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens.

Despre Asociația Fluens

Asociatia Fluens derulează, cu ajutorul echipei de voluntari, programe care vin în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri aflați la început de drum, persoane bolnave și familii necăjite. Asociatia dezvoltă o serie de proiecte in parteneriat cu direcțiile de protectie a copilului, căminele de vârstnici, organizații publice si private. Printre cele mai importante programe derulate până în acest moment se numără:

  • Un viitor mai sigur- destinat tinerilor din centre de plasament, vine în sprijinul acestora cu sesiuni de învățare și îndrumare care să le faciliteze accesul pe piață muncii.
  • Trepte către viață- dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru tinerii din centre de plasament. Programul include activități de educație nonformala, recreative și de socializare, grupuri de dezvoltare personală, psihoterapie individuală și de grup etc.
  • Rețea de suport social pentru mame singure-   sprijinirea a 20 de familii monoparentale care se confruntă cu dificultăți economice, sociale, locative și/sau profesionale majore, oferindu-le consiliere psihologică, îndrumare pentru accesul pe piața muncii, sprijin financiar,, resurse de învățare, asistentă juridică și demersuri de asistentă socială. 
  • Porți deschise – program destinat vârstnicilor singuri din centrele de asistentă socială subordonate DGASPC-lor. Include activități de socializare și recreative cu vârstinicii, atât în centru, cât și în afara acestuia (concursuri, seară de presă, excursii, ieșiri la teatru, operă etc), „terapia memoriei” și revigorarea centrelor de reminiscențe, evenimente menite să scoată din izolare pe vârstnicii singuri etc
  • Campanii umanitare –  sprijinirea persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate sau de criză, copii din centre de plasament, familii nevoiașe, vârstnici singuri, anumite cazuri individuale etc ( „Un Paște adevărat pentru bătrânii institutionalizati”, „Bucuria de a fi copil”,  „Ai prea multe haine? Donează-le, “ O mână întinsă, o masă caldă, o amintire”).

Activitatea organizației poate fi urmărită online, pe www.asociatiafluens.ro sau www.facebook.com/asociatiafluens

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.