Introducere in Yoga in sapte pasi

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza joi 2 aprilie, ora 19:00, atelierul Introducere in Yoga in sapte pasi, sustinut de Vlad Sovarel, indolog si traducator din sanskrita.

yoga-370x250

Acest curs introductiv se adreseaza atat celor care nu au nici cea mai vaga idee despre acest subiect, cat si celor care, desi au citit lucrari in domeniu, doresc o perspectiva si o aprofundare siste­matica.

Atelierul reda, in termeni accesibili si concepte specifice spatiului cultural romanesc (predomi­nant crestin ortodox), o structura de gandire diferita, non-europeana si non-abrahamica. Pastreaza o atitudine neutra, non-conflictuala, fata de orice traditie.

Ne propunem sa oferim o baza teoretica solida pentru o dezvoltare ulterioara a domeniului, atat la nivel teoretic cat si practic. Acesta nu este un curs practic; nu au loc initieri de niciun fel; nu are drept scop/rezultat man­tuirea/nirvāṇa/iluminarea etc.; nu promoveaza niciun cult reli­gios, traditie mistica sau scoala Yoga.

Ofera un suport de curs pentru fiecare sedinta, pentru o mai buna fixare a notiunilor, bazat pe textele hinduse de referinta (vezi bibliografie).

1) Ce este si ce nu este Yoga – perspectiva generala

2) Scopul propus & literatura aferenta

3) Cai traditionale din subcontinentul indian

4) Anatomia subtila (psiho-energetica)

5) Etapele structurii Yoga

6) Aspectul fizic (bahiraṅga)

7) Aspectul psihic (antaraṅga)

Lector: Vlad Sovarel

Data incepere: 2 Aprilie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 7; Frecventa:saptaminal, joi

Tip: Teoretic

Varsta Minima: 18 ani

Cost: 250 ron (total 7 sedinte); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (total 7 sedinte)

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.