Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in universul animatiei japoneze Anime (11-13 august)

0

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul Introducere in universul animatiei japoneze Anime (11-13 august) sustinut de Alice Teodorescu. In cele trei intalniri vom explora unul dintre cele mai populare aspecte ale culturii japoneze – animatia si universul sau colorat, familiar si diferit deopotriva, pentru a incerca sa-i descifram natura si sa-i intelegem fascinatia.

Animatie japoneza (1)

In 2002, un jurnalist al Foreign Policy desemna Japonia drept noua forta culturala globala, care prin produsele sale media (filme, animatii, benzi desenate, jocuri video etc.) lansa un nou mod de a fi „cool”. Aceasta Japonie cool inseamna, insa, mai mult decat Pokemon, Sailor Moon sau Hello Kitty, inseamna, printre altele, cultura, critica sociala si grafica de cea mai buna calitate.

De ce este cool sau, mai bine zis, ce este, de fapt, animatia japoneza? De unde a inceput totul? De ce animatia japoneza nu inseamna „desene animate”? Ce reprezinta in limbajul de azi anime, manga sau otaku? Atelierul nostru porneste de la ideea de poveste animata, pentru a prezenta istoricul animatiei japoneze ca „imaginar masiv, dar nu pentru mase” (Mark MacWilliams, 2008), relatia sa cu benzile desenate si locul sau in cultura contemporana.

In cele 3 sedinte vom explora impreuna lumea Japoniei animate prin:

– Definirea si un scurt istoric al animatiei japoneze in contextul cultural global

– Natura sa hibrida si principiile estetice care o guverneaza

– Relatia animatie-benzi desenate (anime-manga) in lumea producatorilor japonezi

– Animatiile lui Hayao Miyazaki si imaginarul japonez pe care il dezvolta

Lector:  Alice Teodorescu

Data incepere: 11 august 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: zilnic (luni-miercuri, 11-13 august)

Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.