Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in istoria filmului

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 23 martie, la atelierul Introducere in istoria filmului, o calatorie, in sase episoade, in lumea cinematografiei, a marilor regizori si a actorilor celebri.

Impreuna cu scenarista Anda Cruceanu vom studia istoriei filmului, precum si ierarhizarea etapelor de dezvoltare a cinematografiei mondiale, tranzitia de la cinema-ul contemplativ la cel narativ si capacitatea filmului de a manipula si influenţa societatea.
Atelierul va include trei sedinţe despre istoria cinematografului si trei tedinte ce vor trata un top al celor mai celebre secvente din cinematografie si impactul lor asupra publicului.
Sedinţele vor dura 3 ore, imbinand partea  teoriei, cu cea a proiecţiilor de film. Partea teoretica a cursului va include o introducere in istoria filmului, precum şi un studiu asupra etapelor de dezvoltare ale cinematograful mondial.
Aceasta va acoperi curentele si modelele cinematografiei, precum filmul capriciu, Hollywood-ul si naşterea legendelor, filmul sonor si repercusiunile sale, Expresionismul, Suprarealismul, S.F.-ul, Neorealismul Italian. Vom dezbate aceste curente cinematografice, stabilind astfel caracteristicile fiecaruia; de asemenea, ne vom familiariza cu cineastii de marca ai acestor curente si operele lor: Luis Bunuel, Fritz Lang, George Lucas, si altii.
Cu ajutorul participanţilor, vom gasi punctul declansator de creaţie al omului de film, precum şi influenta contextului socio-politic in cadrul filmului. Vom analiza dorintele si placerile publicului de la inceputurile cinematografului pana in prezent. Vom imbina fragmente din filme celebre cu lecturi teoretice şi dezbateri despre peliculele vizionate.
Ultimele sedinte se vor axa asupra unui top al secventelor celebre si regasirea lor in cadrul cinematografiei dar si a istoriei mondiale. Criteriile formarii topului includ maiestria regiei, a scenariului si a jocului actoricesc.

 

Lector: Anda Cruceanu
Data incepere: 23 Martie 2012 Ora curs: 18:30
Numar ateliere: 6 Frecventa: saptaminal, vineri
Cost: 250 ron; Cost student; 225 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.