Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in istoria Artei

0

Fundatia Calea Victoriei va invita din 13 septembrie, ora 18:30, la atelierul de Introducere in Istoria Artei, pornind de la antichitate si pana in zilele noastre, sustinut de arhitectul Irina Neacsu.

Cursul propune, pe parcursul a 9 sedinte, o prezentare in linii generale a istoriei artei. Plecand din Antichitate si ajungand in ultimele decenii ale secolului 20, vom vedea cum s-au succedat stilurile in arta si arhitectura, si vom intelege ce a determinat schimbarile de expresie ale factorului cultural in diferite locuri si timpuri.

Prezentarea nu se vrea a fi o insiruire de opere si date istorice, ci mai degraba o prezentare realista a fenomenelor ce au avut loc in sfera artei de-a lungul vremii, ca relationare la factorii istorici generali. Vom vorbi despre stiluri si personalitati marcante, si vom invata sa recunoastem si sa plasam in timp artistii si operele lor de capatai. In final vom vorbi, fireste, si despre arta pe teritoriul Romaniei, mentionand artisti important si stiluri de arhitectura din diferitele zone ale tarii.

Atelierele se vor desfasura in cate 2 ore de imagini si povesti:

1. PREMIZELE EVULUI MEDIU (sec. 8-10)

o Mostenirea Imperiului Roman – notiuni despre clasicitateaz antica

o Bizant si arta Imperiului de Est

o Renasterea Carolingiana si inceputurile Evului Mediu

2. EVUL MEDIU (sec. 10-14)

o Stilul Romanic si perioada feudalismului

o Stilul Gotic

o Pre-Renasterea

o Arta Islamica

3. RENASTEREA IN ITALIA (sec. 15)

4. RENASTEREA IN AFARA ITALIEI (sec. 15-16)

5. MANIERISM SI BAROC (sec. 16-17)

6. SECOLELE 18-19

o Rococo

o Neoclasicismul

o Romantismul

o Realism si Naturalism

o Simbolismul

o Arts&Crafts

7. SECOLUL 19 (partea 2)

o Impresionismul

o Post-Impresionismul

o Art Nouveau/ Jugendstil/ Modernista/ Stile Libero/ Secession

8. SECOLUL 20

o Modernismul: – Expresionism, Futurism, Cubism, Dadaism, Bauhaus, De Stijl, Constructivism, Noul Realism, Suprarealism

o Arta Contemporana – Arta Abstracta, Pop Art, Arta Conceptuala

9. ARTA IN ROMANIA

Lector: Irina Neacsu

Numar ateliere: 9

Frecventa: saptamanal

Tip: Teoretic

Cost: 270 ron, 200 ron pentru studenti

Locatie: Galeriile Artmark (str. C.A. Rosetti 5, vis-a-vis de Biblioteca Centrala Universitara)

Data si ora: marti, 13 septembrie, de la ora 18:30

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.