Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in Design Interior si Arhitectura

0

15052014_introducereindesignsiarhitectura0Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de joi 15 mai, ora 19:00 la atelierul de Introducere in Design si Arhitectura cu arhitectul Cristina Pana.

Designul ocupa un loc privilegiat in domeniul vast al arhitecturii. Putem vorbi despre design interior, design de mobilier, design de produs sau lighting design.

Dar ce este, de fapt, designul? Ce intelegem prin design interior? Cand vorbim despre abordarea separata a proiectului de design interior?

Vom incerca sa raspundem impreuna acestor intrebari, pornind de la cateva repere din istoria locuirii, reprezentative pentru relatia arhitectura – design interior – design de mobilier.

Cursul se va desfasura pe parcursul a 7 intalniri saptamanale, incepand cu 15 mai 2014.

Temele care vor fi prezentare sunt:

1. Designul interior in arhitectura locuirii. Cum percepem spatiul, formele, materialele.

2. Repere ale stilurilor clasice, de la antichitatea egipteana pana la eclectismul secolului 19. Contextul aparitiei arhitecturii moderne – Frank Lloyd Wright si opera de arta completa

3. Art Nouveau – un stil original, cu caracteristici si denumiri specifice in diferite zone ale Europei.

4. Dezvoltarea industriala si modernismul in arhitectura si design – de Stijl, Bauhaus, le Corbusier, Mies van der Rohe – inceputurile Minimalismului

5. Art Deco in Europa si SUA. Arhitectura interbelica in Romania – Art Deco sau stil neoromanesc?

6. Design interior in locuirea contemporana – stiluri revenite la moda, influente, tendinte

7. Abordarea unui proiect de amenajare interioara, relatia beneficiar – designer de interior

Lector: Cristina Pana
Data incepere: 15 mai 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 7
Frecventa: saptaminal, joi
Cost: 330 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron
Loc desfasurare: Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.