Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in Buddhism din 17 septembrie

0

Fundatia Calea Victoriei va invita din 17 septembrie, de la ora 11:00, la cursul Introducere in Buddhism sustinut de lectorul Mario Barangea.

Acest curs este structurat in trei sesiuni introductive care corespund Triratna (cele 3 refugii): Buddha, Dharma, Sangha (Buddha, Legea si Comunitatea). Pe parcursul celor trei intalniri vom putea analiza si discuta diferite concepte buddhiste: reincarnarea, yoga buddhista, meditatia zen, nirvana, conceptul de karma si multe altele. Vom lucra pe texte fundamentale (DhammaPada, texte din Tripitaka).

La aceste trei intalniri se adauga o a patra care va fi destinate unei scurte sinteze (sau incercari de sinteza) in care vom discuta despre cum poate fi circumscris Buddhismul in genere unei intelegeri corecte.

1. Buddha. Legende despre printul Siddhartha Gautama. Renuntarea – un act magic cu origini pre-vedice. Mahaparinirvana – intrarea in marea stingere.

2. Dharma. Iluminarea. Cele Patru Nobile Adevaruri. Calea de Mijloc. Buddhismul Mahayana, buddhismul Hinayana, budhismul tibetan – Vajrayana.

3. Sangha. Comunitatile buddhiste in diverse regiuni (din Orient si Occident). Raspandirea buddhismului si variantele sale (chan, zen, new age).

4. Buddhismul – in cele din urma…

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 17 Septembrie 2011

Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 4

Varsta Minima: 18 ani

Cost: 160 ron, 150 ron pentru studenti

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.