Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Introducere in arta actorului

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 21 februarie, Atelierul Introducere in arta actorului, in care va veti putea dezvolta capacitatea de a gandi si de a interactiona cu ceilalti. 

Impreuna cu actrita Smaranda Caragea, veti invata, intr-o atmosfera relaxata, elementele de baza ale artei dramatice.

Am uitat si nu mai stim cum sa fim directi si firesti. Intr-o negociere, intr-o sedinta, la un examen sau un interviu intampinam diferite situatii care ne inhiba, ne streseaza, ne blocheaza si ne creeaza dificultati in exprimare si in rezolvarea problemelor.

 

Suntem nevoiti sa ne construim un scenariu si un rol pe care sa-l jucam sincer, ceea ce nu stim totusi este ca arta si stiinta naturaletii este arta si stiinta teatrului. Nestiind acest lucru am pierdut naturaletea. Odata cu asta am inceput sa nu ne mai putem bucura de lucrurile simple, nepretentioase, nesofisticate, neincarcate cu ifosele timpurilor in care traim.

Histrionismul a devenit un lucru atat de frecvent si de contaminant, incat ne blocheaza accesul la suma de bucurii simple fara de care nu este posibila implinirea. Abunda pe ecrane, in salile de spectacol, in spatiul public. Ajunge sa patrunda chiar si in cercul de prieteni, in viata de cuplu sau in familie, suprimand prilejurile de bucurie.

Atelierul va parcurge urmatoarele etape:

1. Jocuri colective si individuale.

2. Improvizatie pe teme date.

3. Dictie.

4. Incalzire corporala si vocala.

5. Exercitii de relaxare.

6. Intalnirea cu textul.

7. A-B-C-uri”- replica contra-replica, scene improvizate pe sens, invatarea asumarii unei replici.

8. Discutii libere pe baza exercitiilor.

9. Distribuire textelor – a personajelor.

10 Ridicarea unor scene scurte.

 

 

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 21 februarie; ora curs: 19.00

Numar ateliere: 10; frecventa: saptamanal

Cost: 400 de lei, cost studenti: 300 de lei

Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.