Introducere in arta actorului

0

Primavara aceasta ne invioram si ne recapatam energia la atelierul de Introducere in arta actorului, sustinut de actrita Smaranda Caragea.

Uitam adeseam si nu mai stim cum sa fim directi si firesti. Intr-o negociere, intr-o sedinta, la un examen sau un interviu intampinam diferite situatii care ne inhiba, ne streseaza si ne creeaza dificultati in exprimare si in rezolvarea problemelor. De ce?

Suntem nevoiti sa ne construim un scenariu si un rol pe care sa-l jucam sincer, ceea ce nu stim totusi este caarta si stiinta naturaletii este arta si stiinta teatrului. Nestiind acest lucru am pierdut naturaletea. Odata cu asta am inceput sa nu ne mai putem bucura de lucrurile simple, nesofisticate, neincarcate cu ifosele timpurilor in care traim.

La atelierul de actorie, deprindem elementele de baza ale artei dramatice si invatam sa ne relaxam, sa actionam, sa deschidem ochii la ce se intampla in jurul nostru si sa privim viata in profunzimea si simplitatea ei.

Iar toate astea le vom facem prin joc si lectura, scurte expuneri si discutii in grup, prin exercitii inedite si fiind pe rand actor si spectator.

Ce dobandesc prin acest atelier?

Revigorarea simtului naturaletii.

Capacitatea de a folosi mai bine toate modalitatile de comunicare directa, verbala si noverbala.

Capacitatea de a ne controla emotiile si rabdarea, in diferitele situatii in care suntem pusi.

Deschiderea catre noi modalitati de exprimare si comunicare prin intermediul firescului.

Dezvoltarea increderii de sine.

Eliminarea unor probleme de exprimare in public.

Dezvoltarea memoriei.

Imbunatatirea dictiei.

Cum invat in acest atelier?

Prin experiente si exercitii individuale si in grup.

Prin scurte expuneri si discutii in grup.

Fiind pe rand actor si spectator.

Prin joc, lectura si prin descoperirea personajelor.

Desfasurarea atelierelor:

Jocuri colective si individuale

Improvizatie pe teme date

Dictie

Incalzire corporala si vocala

Exercitii de relaxare

Intalnirea cu textul

„A-B-C-uri”- replica contra-replica, scene improvizate pe sens, invatarea asumarii unei replici

Discutii libere pe baza exercitiilor

Distribuire textelor – a personajelor

Ridicarea unor scene scurte

fundatia calea victoriei

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 29 Aprilie 2014

Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 9

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 400 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 360 ron

Loc: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.