Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intre 4.500 si 5.000 de persoane, la cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, 12 – 13 septembrie, parcul Izvor

0

Peste 4.500 de persoane pasionate de pedalat si biciclete au fost prezente in parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 12–13 septembrie, si s-au bucurat de un festival al biciclistilor urbani, la BikeFest. Pe parcursul celor doua zile, cei prezenti si-au putut testa indrazneala, rezistenta si viteza la cele mai tari competitii, s-au distrat, s-au relaxat, au castigat multe premii si au petrecut timp de calitate alaturi de prieteni si familie.

_DSC6707

3J5A2493
BikeFest este un eveniment ajuns la a cincea editie, organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank si realizat cu sprijinul Camerei Deputatilor si a Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic.

Pentru prima data, in cadrul BikeFest 2015 am organizat Urban Race, un cyclo-cross pentru biciclistii alesi, desfasurat in curtea Palatului Parlamentului. Ploia din debutul cursei a fost o adevarata provocare pentru cei peste 200 de participanti care au trecut linia de finish si care si-au demonstrat calitatile de biciclisti ai orasului!

„In 2009 am inceput sa investim in proiectul I’Velo pentru ca eram convinsi ca Bucurestiul are nevoie de o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste transportul urban. De atunci sarbatorim, in fiecare toamna, impreuna cu voi mersul pe bicicleta. Toamna aceasta ne-a adus foarte multi bicilisti si un tur caritabil cu peste 400 de participanti. Ne bucuram sa vedem ca mersul pe bicileta devine o practica”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

«Au fost doua zile de super festival, un BikeFest 2015 cu mai multe competitii, cu si mai multi biciclisti prezenti in parc si multa distractie. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor! », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

BikeFest 2015 a insemnat doua zile de:

1. Urban Race – o cyclo-cross pentru biciclistii alesi, desfasurat in curtea Palatului Parlamentului. Anul acesta, la Urban Race au luat startul peste 200 de concurenti si au demonstrat ca au toate abilitatile unui biciclisti urban.

2. Tur ciclist caritabil – Pedalam pentru zambete. Peste 400 de biciclisti s-au alaturat demerului nostru si au pedalat pentru copiii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea ajunge mai usor la scoala. Astfel, 30 de biciclete ala Asociatiei Green Revolution vor aduce zambete pe fetele acestor copii.

3. Peste 1000 de persoane si-au testat rezistenta fizica la Cel mai mare marathon de cycling si aerobic din Romania, organizat de World Class Romania. 300 de biciclete si cei mai buni instructori de cycling si aerobic au pregatit o atmosfera plina de energie pe durata celor 6 ore de marathon.

4. Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei a adunat peste 20 de echipe la start.

5. Speed Race – Peste 50 de biciclisti si-au testat energia si abilitatile de biciclist in competitia de viteza.

6. Energy Boutique la BikeFest – BikeFest impreuna cu Sistemul National de Reciclare a Bateriilor au sustinut reciclarea de baterii, iar pe parcursul celor doua zile s-a colectat aproximativ o tona de baterii uzate, s-au inregistrat peste 150 de participanti, iar cinci cei mai eco-activi participanti au plecat acasa cu cate o bicicleta.

7. X-treme Bike – Scoala de Pedalat, Alex, Mihai si Alex i-au invatat pe doritori ce inseamna latura extrema a sportului pe bicicleta si le-au si testat indemanarea printr-o competitie.

8. BikeFest Expo a adus cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.

9. Concertul E.M.I.L au strans peste 1.000 de persoane care s-au amuzat si au fredonat melodiile lor.

10. Junior area. In cele doua zile ale evenimentului, copiii au participat la ateliere diverse de pictura si desen, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa.

11. Happy Moves la BikeFest – Coca-Cola a adus Happy Moves, la BikeFest, conceptul inedit care combina sportul si distractia! Sambata si duminica, in intervalul 09:00 la ora 20:00, peste 500 de persoane au facut miscare altfel decat pana acum

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport. BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green jRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Mai multe detalii pe: www.bikefestromania.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.