Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Între 29 și 30 iunie, Dunărea și Delta vin la București, la “D’ale Gurii Dunării”

0

De Ziua Dunării, Asociația Salvați Dunărea și Delta invită bucureştenii să “savureze Dunărea şi Delta” la cea de-a patra ediție a Festivalului gastronomic și eco-cultural “D’ale Gurii Dunării”, care va avea loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Prima ediție “de București” a festivalului dă ocazia publicului ca pe 29 și 30 iunie 2012 să asiste la tradiţionala întrecere culinară a comunităţilor din Deltă şi la momente artistice, ateliere de împletituri tradiționale, demonstrații de gătit, vânzare de produse locale, standuri ale ONG-urilor de protecție a mediului.

Festivalul-concurs de tradiţie culinară “D’ale Gurii Dunării”, aduce laolaltă bucătari iscusiţi din opt comunităţi din Delta Dunării (Mahmudia, Mila 23, Pardina, Crișan, Letea, Chilia Veche, Jurilovca și Federația Comunităților Evreiești din România), care se vor întrece în prepararea bucatelor tradiţionale specifice, pe bază de peşte din Dunăre şi Deltă, legume proaspete și mirodenii.

Juriul, alcătuit din Ioana Crăciunescu, Laura Sgârcitu, Răzvan Cucui și Vintilă Mihăilescu, va degusta bucatele preparate şi va stabili câştigătorii premiilor puse în joc: Marele Premiu Coca-Cola, în valoare de 1.500 de euro, Premiul Special Ursus Breweries, de 1.000 de euro, Premiul Presei – Radu Anton Roman, oferit de Juriul Presei, în valoare de 700 de euro, şi cele cinci premii-mențiune a câte 100 euro. Premiul Presei va fi jurizat de Andreea Grămoșteanu (Prima TV), Liviu Mihaiu (Radio Guerrilla) și George Butunoiu (restograf.ro).

Pe parcursul celor două zile de festival, curtea Muzeului Național al Țăranului Român, sos. Kiseleff nr. 3 (Intr. Monetăriei), va împrumuta din aerul şi aspectul Deltei şi va găzdui:

–          workshop-uri și demonstrații de împletituri tradiționale: stuf, papură, tesături la război – Atelierul de la Mahmudia și Atelierul de țesături din Brăila;

–          standuri cu produse locale: zacuscă de pește, salată de icre, pește afumat și marinat, brânzeturi, mezeluri, vin ecologic, obiecte împletite din papură, miere, dulceață;

–          concerte și dansuri tradiționale, cât și fusion-uri între ansamblurile locale și Norzeatic și DJ Vasile; concert Romano ButiQ;

–          standuri ale ONG-urilor de protecție a mediulu;

Cu ocazia evenimentului, organizatorii și partenerii își doresc să pună în valoare Dunărea și Delta prin intermediul comunităților care trăiesc în aceste zone și a multitudinii de tradiții care acestea le reprezintă. Serbarea celor două ecosisteme este un prilej de a demonstra nevoia de protecție și promovare a coabitării pașnice dintre natură și om.

Ziua Dunării este sărbătorită anual, pe 29 iunie (dată ce marchează semnarea la Sofia a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, în anul 1994), la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).

În acest an, aproape 81 de milioane de persoane din țările danubiene sunt invitate ia parte din cea de-a noua aniversare a Zilei Dunării. Aflat în continuă expansiune, aceasta a devenit cel mai mare festival al râurilor din lume. Obiectivul principal al Zilei Dunării este de a implica oamenii și de a accentua legăturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org)

Evenimentul este o iniţiativă a Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), a Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD) şi a Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu susţinerea Coca Cola, Ursus Breweries, Metro, Rin și Cora.

Parteneri media: Radio Guerrilla, PVTV, Radio România Actualităţi, Radio Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio France Internationale – România, Bucătăria pentru toți, Good Food, Dilema Veche, Formula AS, Kamikaze, BeWhere, Tataia, Decat o Revista, OrasulM.eu, 365.ro și Green report.

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta

Asociația Salvați Dunărea și Delta (SDD) este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care s-a impus în cei peste șapte ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, având în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltare comunitară locală, managementul deșeurilor, economie socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc. (www.salvatidelta.ro)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.