Între 15 și 20 iunie, OmFest  sărbătorește prin tot felul de evenimente Ziua Mondială a Refugiatului

0

Între 15 și 20 iunie, OmFest promovează și celebrează interculturalitatea, prin expozitii, concerte și filme, în mai multe locații din București. Această primă ediție este dedicată refugiaților și migranților, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților, ce se sărbătorește în ultima zi de festival.

OmFest începe pe 15 iunie, la ora 19:00, la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), în Cafeneaua de la etajul 4, unde va avea loc vernisajul expoziției “Noi” – un proiect foto-video realizat de fotograful Alex Beldea cu și despre poveștile a 9 persoane cu statut de refugiat și migrant care locuiesc în București și a experimentului “Dincolo de granițe” care pune față în față un refugiat si un non-refugiat, care se privesc în ochi timp de 4 minute, fără să spună nimic.

Seara se va încheia cu un concert susținut de Roots Revival (Mohamad Zatari, Mehdi Aminian și Behnam Masouni), care vor canta compoziții de pe albumul Quiter than Silence. Concertul este organizat de UNHCR România.

Pe 17 iunie, începând cu ora 19.00, ne mutăm la Club Fabrica, pentru un concert care îi va reuni pe Aida și Noi, TREES Orchestra, The seeds of freedomZaher Al Ani si the band (Dragos Mircea și Andi Buftea), Umberto Echo (Marin Grigore și Andrei Muscalu) și copiii din Corul Madrigal Cantus Mundi, trupe cu stiluri diferite și eclectice, dar cu ceva special și unic în comun. Toate band-urile au în componență cel puțin un membru cu statut de refugiat/migrant. Concertul este organizat cu susținerea UNHCR România.

Intre 18 – 20 iunie, vom continua la Clubul Țăranului, cu 2 proiecții de film: Human pe 18 iunie și Strangers in Paradise pe 19 iunie

Iar pe 20 iunie, va avea loc evenimentul culinar “Gusturi de peste mări și țări” care va reuni 6 ambasadori culinari din Siria, Iran, Irak, Yemen, Palestina și România, ce vor pregăti pentru degustare câteva rețete tradiționale. În cadrul evenimentului, Mehndi tattoos by Laura ne va face tatuaje temporare cu henna.

Seara se va încheia cu un concert susținut de Om la lună începând cu ora 21.30.

Toate evenimentele vor începe la ora 19.00.

Susțineți alături de noi diversitatea oamenilor si campania #withrefugees!

Toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare liberă.

Mai multe informații găsiți aici: FB.com/events/581372032236899/

OmFest este organizat de Asociația ActivRandom.

Parteneri: UNHCR România, Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest, MNAC Bucharest, Fabrica Club, Clubul Țăranului, formative.ro, Munteanu

Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, Radio România Cultural, Music Channel

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.