Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intră ca voluntar într-un proiect de inovare socială și ajută oamenii cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe piața muncii

0

Până pe 3 mai, cei care vor să participe ca voluntari la Shift+Vieți – inițiativa care își propune să ajute oamenii cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe piața muncii – se mai pot înscrie completând acest chestionar.

Ulterior înscrierii, voluntarii vor face parte dintr-un proces de inovare socială, la finalul căruia vor fi prezentate idei de soluții care pot ajuta oamenii cu dizabilități să aibă și să păstreze un loc de muncă. Cele mai bune și fezabile idei de soluții vor primi finanțare în valoare totală de 100.000 EUR pentru a fi implementate. Dizabilitățile pe care Shift+Vieți se concentrează în acest an sunt: autism, sindrom Down, schizofrenie și deficiențe de vedere.

Voluntarii pot veni din domenii diferite: IT, comunicare, marketing, din mediul ONG sau universitar, oameni tipici sau care trăiesc cu dizabilitate. Aceștia vor alege una dintre dizabilitățile pe care vor să le ajute, vor fi grupați în echipe și, pana pe 18 iunie vor cerceta, vor intervieva, vor gândi soluții care să îi ajute pe cei care trăiesc cu aceste tulburări să aibă mai multe șanse pe piața muncii. Calendarul întâlnirilor voluntarilor se găsește pe www.shiftvieti.ro

Procesul de inovare este susținut de o serie de cercetări care documentează atât dimensiunea fenomenului social, cât și particularități ale realității în care trăiesc cei cu autism, sindrom Down, schizofrenie și deficiențe de vedere, atât în România, cât și în lume. Inițiativa documentează, de asemenea, bune practici ale unor angajatori incluzivi, care și-au dezvoltat activitatea în așa fel încât să folosească atât munca tipicilor, cât și a celor cu dizabilități. Toate cercetările realizate se găsesc pe site-ul proiectului.

Proiectul este inițiat de Fundația Comunitară București, Impact Hub Bucharest și ING Tech Romania și se bucură de spijinul AMAis, Autism România, Fundației Estuar, Nazarcea Grup și Special Olympics.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.