Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intesa Sanpaolo aduce Expoziția Vedute Venețiene la Muzeul Național de Artă al României

0

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, lider în Italia și unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, aduce pentru prima dată în România expoziția Vedute Venețiene, care va fi găzduită timp de o lună la Muzeul Național de Artă al României, din 14 iunie până pe 15 iulie.

Operele de artă barocă din expoziția Vedute Venețiene aparțin unor artiști celebri, maeștri ai genului: Canaletto, Michele Marieschi, Francesco Guardi și Hendrik Frans van Lint. Tablourile provin de la Gallerie d’Italia – Palazzo Leoni Montanari din Vincenza, unul dintre cele trei muzee aflate sub patronajul Grupului Intesa Sanpaolo.

Expoziția face parte din Progetto Cultura, proiectul cultural de responsabilitate socială al grupului italian, ca parte a filozofiei sale că dezvoltarea culturală și socială a unei țări contribuie implicit și la progresul și dezvoltarea sa economică.

Progetto Cultura este coordonat cu Planul de Afaceri al Băncii, astfel încât să coreleze în mod coerent activitatea specifică unei instituții bancare cu promovarea culturii.

Intesa Sanpaolo este singura instituție financiară din Italia care deține propriile muzee, găzduind o colecție impresionantă de 20.000 de opere de artă, dintre care aproape 10.000 au o valoare artistică deosebită.

Intesa Sanpaolo Group

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, cu o capitalizare de piață de 53,1 miliarde euro (la finalul lunii aprilie 2018).

Intesa Sanpaolo este lider în Italia pe toate zonele de business (retail, corporate și wealth management). Grupul oferă servicii către 12 milioane de clienți, printr-o rețea de peste 4.600 de agenții, distribuite pe toată suprafața Italiei, având cote de piața de peste 12% în majoritatea regiunilor țării.

Intesa Sanpaolo are o prezență internațională strategică, cu aproximativ 1.100 de sucursale și 7,7 milioane de clienți, inclusiv filialele care activează în sectorul bancar comercial în 12 țări din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, și o rețea internațională de specialiști care sprijină clienții corporate în 25 de țări, în special în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, dar și în alte țări unde activează companii italiene (SUA, Brazilia, Rusia, India și China).

În România, Intesa Sanpaolo se adresează în special clienților Corporate și IMM. Banca finanțează antreprenori locali și străini care doresc să își crească afacerea, oferindu-le acces nu doar la produsele și serviciile locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume.

Muzeul Național de Artă al României

Cu un patrimoniu de peste 100.000 de opere de artă și artefacte, Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria de Artă Europeană și Galeria Națională, ce cuprinde Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică, precum și numeroase expoziții temporare.

Sub egida muzeului funcționează de asemenea Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.