Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INTERZIS SUB 18 ANI, spectacol accesibilizat persoanelor cu deficiențe vizuale, la Teatrul EXCELSIOR

0

Vineri, 16 martie, ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, spectacolul INTERZIS SUB 18 ANI va putea fi urmărit într-o reprezentație specială, accesibiliă și persoanelor cu deficiențe vizuale. Aceasta face parte din programul socio-umanitar Și noi vedem teatru, pe care Teatrul EXCELSIOR l-a demarat anul trecut cu sprijinul Primăriei Municipiului București. Programul se derulează lunar și are ca scop accesibilizarea spectacolelor aflate în repertoriul instituției adaptându-le orizontului de receptare specific persoanelor cu deficiențe de văz – o categorie de public care nu beneficiază de o ofertă culturală adecvată nevoilor sale.

 

Fiecare dintre spectacolele astfel accesibilizate începe cu un traseu ghidat, pe parcursul căruia publicul cu deficiențe vizuale are ocazia de a se familiariza cu elementele spațiului de joc, descoperind totodată detalii definitorii pentru universul piesei cu ajutorul simțului tactil și al explicațiilor primite din partea personalului teatrului. Odată trasată această „hartă” imaginară, participanții primesc câte o pereche de căști prin intermediul cărora un narator descrie în timp real momentele desfășurării scenice a poveștii. Spectacolul devine astfel o călătorie senzorială revelatoare atât pentru persoanele nevăzătoare, cât și pentru spectatorii obișnuiți.

INTERZIS SUB 18 ANI este spectacolul unei confruntări-elastic. De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleșiţi la un moment dat de apăsarea propriilor lor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară și hiper-implicare în viaţa copiilor. Copii căutându-și bezmetic un sens și părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele” îi încurcă pe toţi. Fiecare devine captiv într-un cerc de angoase apăsătoare.” Mihaela Michailov

INTERZIS SUB 18 ANI
de Mihaela Michailov

Distribuția:
Lulu
– Iulia Samson | Mona – Andreea Șovan / Teodora Daiana Păcurar |
Edi
– Ion Bechet | Mama lui Lulu – Raluca Botez

Regia: Lenuş-Teodora Moraru | Scenografia: Gelu Rîşca | Ilustrația muzicală: The Kryptonite Sparks

Durata spectacolului: 1 h 30 min
Recomandare de vârstă: 14+

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.