Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intervenții în spațiul public din cartierul Tineretului / 11-14 septembrie 2014

0

În weekendul 11-14 septembrie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tineretului, pe strada Gheorghe Şincai nr. 6, lângă biserica Manu Cavafu, cea de-a 3-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM, eveniment ce va fi continuat de evenimentul comunitar ”Tineretului Paint Party” care va avea loc în parcul cu același nume.

AcUM este un pavilion modulabil, cu o structură de lemn, ce a fost realizat în cadrul unui atelier de lucru la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură, coordonat de studioBASAR.

Acumulator urban flyer

AcUM va fi deschis de joi până duminică, între orele 11:00 – 20:00, având următorul program:

Joi 11 septembrie
18.00 – Vernisaj expo Cartierul Tineretului

Vineri 12 septembrie
18.00-19.00 Discuţie despre Cartierul Tineretului

Sâmbătă 13 septembrie
11.00-13.00 Atelier pentru copii cu „Fata din soc” şi drumul până acasă
17.00-18.00 Discuţie despre locuri din Cartierul Tineretului
18.00-19.30 Tur Ghidat prin Cartierul Tineretului

Duminică 14 septembrie
11.00-13.00 Atelier pentru copii ca o expediţie în căutarea „Oraşului Florilor”

Tot duminică, pe 14 septembrie, începând cu ora 12:00, celebrăm cartierul Tineretului printr-o explozie de sunet și culoare: ne lăsăm duși de valul inspirației, în cadrul primului ”paint party” deschis publicului, organizat în acest cartier. Ne instalăm lângă skate park-ul Tineretului, cu 15m de panouri, 50l de vopsea & multe pensule și pornim petrecerea formelor și a culorilor.

La sfârșitul evenimentului ”Tineretului Paint Party”, declarăm cei 15 m de pictură ca fiind primul manifest comun de creativitate și improvizație, prin care dorim să marcăm o altfel de Zi a Cartierului Tineretului.

flyer paint party

Acumulatorul Urban si Tinetului Paint Party sunt evenimente organizate cadrul proiectului “Spaţii urbane în acţiune“, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWeAsociația tranzit.ro,Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.