Internship Fundatia Chance for Life in Bucuresti

0

Vrei sa pui in practica cunostiintele teoretice acumulate pana acum? Vrei sa afli ce se afla in culisele unui proiect de economie sociala care promoveaza educatia non-formala? Vino alaturi de noi!

Fundatia Chance for Life ofera un program de intership in proiectul Omiduta Vesela – ateliere creative pentru copii in scoli si gradinite (in Bucuresti).

Domenii: Management de proiect, economie sociala, educatie.

Descriere proiect

Scopul atelierelor este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber copiilor care petrec prea mult timp in fata televizorului. In cadrul acestora organizam activitati non-formale, joculete si activitati de lucru manual care sa contribuie la dezvoltarea creativitatii, a abilitatilor de exprimare si comunicare, la dezvoltarea spiritului de echipa, la dobandirea de cunostinte generale din domenii ca: natura, arta, istorie, etc.

Proiectul contribuie la sustinerea programelor pentru integrarea socio-profesionala a 16 tineri cu dizabilitati institutionalizati.

Responsabilitatile postului:

–          Implementeaza, alaturi de coordonatorul proiectului, strategia de dezvoltare a proiectului si catre adulti, se implica in dezvoltarea de noi parteneriate cu institutii de invatamant, companii si alte ONG-uri;

–          Se implica in activitatile de comunicare si PR ale proiectului.

–          Se implica, alaturi de coordonatorul proiectului,  in planificarea activitatilor pentru copii;

–          Participa alaturi de coordonator si de ceilalti voluntari la pregatirea atelierelor si a materialelor de lucru;

–          Supervizeaza  atelierele creative in scoli si gradinite;

Profilul canditatului:

–          Persoana careia ii plac copiii si e interesata de educatia non-formala;

–          Persoana cu initiativa, interesata de dezvoltarea personala si profesionala;

–          Persoana entuziasta, proactiva, orientata spre obtinerea de rezultate si calitate, motivata care isi doreste sa aduca o schimbare pozitiva in comunitate.

–          Persoana cu atitudine deschisa, dorinta de a invata lucruri noi, abilitati de organizare, dedicare si flexibilitate.

Beneficii

–          Familiarizarea cu un domeniu in ascensiune in tara noastra: economia sociala si dobandirea de experienta in modul de coordonare a unui astfel de proiect;

–          Participarea la traininguri de educatie non-formala si de animatie;

–          Dobandirea de experienta in lucru cu copiii si in initierea activitatilor pentru acestia in functie de nevoile lor;

–          Posibilitatea de a fi parte dintr-o echipa de voluntari romani si internationali;

–          Posibiliatea de a participa la schimburi de tineret si traininguri nationale si internationale;

–          Adeverinta de practica, scrisori de recomandare, contract de voluntariat.

Durata: 3 luni

Program: part-time, flexibil.

Data de inceput: 1 noiembrie

Daca ce ai citit mai sus ti-a atras atentia, daca ai initiativa si iti place sa vezi ca lucrurile se intampla cu ajutorul tau, te invitam sa trimiti CV-ul si cateva randuri in care sa ne spui despre tine si despre motivatia ta de a participa la acest internship la diana.ferent@chanceforlife.ro pana la data de 20 septembrie 2012.

 

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Mai multe informatii despre noi poti gasi pe www.chanceforlife.ro sau pe Facebook.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează