Interconnected la TEDxBucharest 2015. Cea de-a saptea editie a conferintei va avea loc in acest an pe 7 noiembrie. VEZI INVITAȚII!

0

Interconnected la TEDxBucharest 2015
Cea de-a șaptea ediție a conferinței va avea loc în acest an pe 7 noiembrie

Cu tema Interconnected, cea de-a șaptea ediție a conferinței TEDxBucharest, organizată independent sub licență TED, va avea loc anul acesta sâmbătă, 7 noiembrie, la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady. La eveniment participă 18 speakeri din șapte țări ce vor discuta despre cum o simplă idee ori întâmplare poate influența și chiar schimba cu adevărat viața unor oameni sau comunități întregi.

12096622_1010188559031389_868597960771424572_n
De șapte ani TEDxBucharest este un loc important de generare și comunicare a unor idei care schimbă lumea, fiind mereu căutați oameni care au un impact major asupra comunităților și care schimbă mentalități. „De-a lungul celor șapte ediții ne-a impresionat motivația oamenilor pe care i-am văzut pe scenă de a-și duce până la capăt ideile și proiectele care îi pasionează. Suntem conectați unul cu celălalt și o simplă acțiune a unuia dintre noi poate schimba viața unei persoane sau chiar soarta unei comunități întregi”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2015.

Printre speakerii TEDxBucharest 2015 se numără:

• Jon White, consultant leadership, speaker. A fost ofițer în Marina Britanică Regală când a suferit leziuni aparent devastatoare în urma unei misiuni în Afganistan. În ultimii cinci ani Jon s-a recuperat fizic, și-a întemeiat o familie și a început o nouă carieră. În prezent, el ajută persoanele cu funcție de conducere să își găsească inspirația pentru a fi buni lideri.
• Adriana Istrate, consultant bancar, ultramaratonistă. S-a dedicat alergatului din dorința de a-și schimba stilul de viață. Adriana a depășit un record mondial după ce a reușit să încheie şapte maratoane şi şapte ultramaratoane, pe toate cele şapte continente, în mai puţin de zece luni. Ultima cursă pe care a terminat-o Adriana a fost Ultramaratonul montan din Vietnam, de 70 de kilometri, distanţă pe care a parcurs-o în 18 ore, depășind performanţa pakistanezului Ziyad Tariq Rahim.
• Andrei Lupșe, fondator Baza Ulmu. Licențiat în design, Andrei a fondat Baza Ulmu, proiect care se bazează pe ecologie, știință, tradiție și tehnică. Proiectul presupune construcția de case ecologice prin tehnici specializate.
• Paul J.R. Renaud, scriitor, coach, profesor asociat de marketing. Născut în Canada, Paul Renaud este un coach de talie internațională, specializat în coaching comportamental și marketing.
• Vijay Raju, Vicepreședinte al Global Shapers Community în cadrul World Economic Forum. Expert în creativitate și modele de business inovatoare. Înainte de a lucra la World Economic Forum, a fost Senior Consultant la Innosight.

La cele șase ediții anterioare au participat în total peste 3.000 de oameni, iar anul acesta sunt așteptați aproximativ 850. “Prima dată când am văzut o conferință TED a fost în 2008, și mi-am dorit ca un astfel de eveniment să se organizeze și în România. Mi-am scris chiar lucrarea de licență pe această temă. Conceptul de TEDx a apărut în anul următor, în 2009, și la prima ediție, care a fost organizată în plină criză, nici nu ne gândeam că vom ajunge să organizăm încă alte șase evenimente, mai ales ca acesta nu este un eveniment comercial. Scopul acestor conferințe este acela de a aduce în fața publicului român oameni cu totul deosebiți, care nu apar de obicei în public și care au ceva esențial de spus”, a adăugat Andrei Dinu. “Am observat că atunci când anunți ceea ce îți dorești să faci cu adevărat în spațiul public, apar și persoanele care te pot sprijini să îți atingi scopul, că putem, prin vorbele și faptele noastre să influențăm acțiunile celor din jurul nostru, și acesta este încă unul dintre motivele care ne-au determinat să organizăm anul acesta conferința TEDxBucharest cu tema Interconnected”.

TEDxBucharest- Andrei Dinu

Dintre discursurile ținute pe scena TEDxBucharest în anii precedenți, cele mai populare sunt cele ale Karinei Hollekin, Oanei Pellea, care a avut unul dintre cele mai emoționante și mai apreciate speech-uri dintre toate edițiile TEDxBucharest organizate până în prezent, și al lui Toto Eremia.

În conformitate cu formatul evenimentelor TEDx din întreaga lume, speakerii TEDxBucharest 2015 vor ține un discurs de maximum 18 minute. Înscrierile la ediția din acest an se pot face pe site-ul TEDxBucharest (www.tedxbucharest.ro), până pe 6 noiembrie 2015. Prețul unui bilet “Early Bird” este de 60 de euro până la data de 1 noiembrie, iar cea a unui bilet de tip “Regular” de 80 de euro până la data de 6 noiembrie, existând și reduceri disponibile pentru grupuri de peste 5 sau 10 participanți.

Printre partenerii TEDxBucharest din acest an se numără Teamnet International, AllWaysFWD, FotografulTau, FabLab, Themefuse, mediaTRUST, Trust Communications, Romania Pozitiva, Romania-Insider, CityCompass și alții care vor fi anunțați în curând.

TEDxBucharest - Echipa organizatoare

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume. Pentru mai multe informații accesati www.tedxbucharest.ro și pagina de FB https://www.facebook.com/TEDxBucharest.community.

Despre TED
TED este o organizație non-profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. Pentru mai multe informații accesați www.ted.com și pagina de FB https://www.facebook.com/TED

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.