Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Intalnire la nivel inalt organizata de Camera Bilaterala de Comert si Industrie RoKaz si Amabasada Republicii Kazakhstan

0

Luni, 16 mai, incepand cu ora 10:00, in Salonul Albastru al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, va avea loc un eveniment deosebit prilejuit de venirea pentru prima data in Romania a Domnului Zhangurazov Borisbiy, Directorul Executiv al KAZANEX INVEST, Agentia Nationala pentru Export si Investitii din Kazakhstan.

La eveniment va fi prezent Ambasadorul Republicii Kazakhstan la Bucuresti, E.S. Dl. Daulet Batrasev. Kazakhstanul este o tara imensa, cu o natura salbatica si resurse naturale incredibile, care ii ofera un potential urias de dezvoltare. Are 14 regiuni, dintre care 10 zone speciale de dezvoltare (SEZ) in care s-au creat privilegii pentru investitorii straini, firmele fiind scutite de impozite si taxe pentru 25 de ani.

kazakh

Zhangurazov Borisbiy: “Recent s-au facut amendamente legislative pentru a permite guvernului să semneze contracte de investiții, oferind beneficii în conformitate cu acestea, cum ar fi o rambursare de 30% din costurile de capital. S-a facut foarte mult pentru a îmbunătăți climatul investițional. Este necesara promovarea acestor amendamente pentru a atrage investitori în Kazahstan.”

Dl. Zhangurazov Borisbiy va face o prezentare detaliata a programelor de investitii derulate in Kazakhstan, unde companiile romanesti sunt asteptate pentru a beneficia de avantajele zonelor economice special si de directiile prioritare de cooperare.

Cu acest prilej, investitorii romani vor avea ocazia sa-l cunoasca personal pe Directorul Executiv al KAZNEX INVEST, care va raspunde intrebarilor celor prezenti. Ocupandu-se in mod expres de promovarea imaginii tarii sale in lume, domnia sa va explica modul in care Kazakhstanul creeaza toate conditiile pentru a atrage investitorii straini, informand mediul de afaceri in legatura cu masurile de sprijin pe care guvernul le acorda acestora.

Camera Bilaterala de Comert si Industrie ROKAZ a fost fondata in 2007, la prima vizita a presedintelui Kazakhstanului, dl. Nursultan Nazarbayev. De atunci CBCI RoKaz a dezvoltat o multime de proiecte, sustinand colaborarea si schimbul de experienta intre cele doua tari, in special in domeniile petrolier, transporturi, constructii si instalatii.

In cadrul intalnirii se va discuta despre:
– Oportunitati economice de colaborare intre Romania si Kazakhstan
– Zonele economice speciale – SEZ – opoprunitati, scutiri de taxe, facilitati
– Proiecte ce pot beneficia de sprijinul fondurilor de investitii
– Directii de colaborare identificate: agricultura, industrie, IT, transporturi, comert si turism
– Oportunitati de munca pentru specialisti – crearea de catre CBCI ROKAZ a unei platforme on-line de inscriere pentru specialistii din Romania la care vor avea acces firmele din Kazakhstan si reciproc.
– Prezentarea a trei afaceri de success: Kaz Munai Gaz, Siveco si Scandia
– Program de intership si schimb de experienta pentru student

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.