Institutul pentru Fericire și Curtea Veche Publishing lansează seria de evenimente „Seara de Carte”

0

Marți, 7 aprilie, începând cu ora 19:00, Institutul pentru Fericire găzduiește primul eveniment de dezvoltare personală din seria Seara de Carte, organizat alături de Curtea Veche Publishing.

seara-de-carte-aprilie-01

Seara de Carte a luat naștere din dorința de a conecta oamenii prin intermediul cărților, principala resursă la care aceștia apelează când vine vorba de dezvoltare personală, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Fericire în septembrie 2014. Pe următoarele locuri în topul respondenților, majoritatea de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, s-au situat site-urile web și workshopurile. Temele de discuție cele mai votate au fost încrederea în sine, descoperirea valorilor personale și dezvoltarea abilităților de comunicare.

Seara de Carte ia forma unei prezentări succinte a subiectului cărții, urmată de o discuție deschisă pe temă, între participanți și invitații speciali, psihologi sau psihoterapeuți. Cărțile propuse spre discuție fac parte din colecții precum Biblioterapia, Seria Dale CarnegieSeria Jaques Salome sau Seria Daniel Goleman.

Vedeta primei Seri de Carte va fi lucrarea lui Gerd Gigerenzer, Intuiția. Inteligența Inconștientului (Curtea Veche Publishing, 2012), parte din colecția Biblioterapia, iar invitați speciali vor fi Gabriela Manolescu și Andrei Cristian Tișu, psihologi și psihoterapeuți de formare cognitiv – comportamentală în cadrul centrului de psihoterapie și dezvoltare personală Emotion Center.

Evenimentul este deschis atât celor care au citit cartea propusă, cât și celor care încă nu au apucat să o răsfoiască, dar sunt interesați de subiectului acesteia și de dezbaterile organizate în jurul său. Mai multe informații despre eveniment și un formular de înscriere pot fi găsite aici.

Despre IPF

Asociația Inițiativa pentru Fericire este o organizație non-profit cu misiunea de a crește gradul de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive. Printre proiectele Asociației se numără Institutul pentru Fericire și Programul Național de Educație pentru Fericire.

Institutul pentru Fericire își desfășoară activitatea în București, pe Bd. Dacia nr. 14. Membrii IPF sunt studenti, antreprenori, angajați, tineri sau adulți care vor în primul rand să se cunoască mai bine pe ei înșiși.

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.