Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Național al Patrimoniului lansează Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural

0

Marți, 30 martie, Institutul Național al Patrimoniului (INP) vă invită să urmăriți un dublu eveniment prilejuit de lansarea Centrului național de informare și promovare a patrimoniului cultural.

Ora 15:00 – Conferința de lansare a Centrului național de informare și promovare a patrimoniului cultural – eveniment ce poate fi umărit LIVE, pe pagina Facebook a Institutului Național al Patrimoniului, de către toți iubitorii patrimoniului.

Această primă întâlnire va oferi o perspectivă asupra misiunii centrului, a direcțiilor de acțiune pentru anul 2021 și a proiectelor dezvoltate alături de partenerii Fundația Pro Patrimonio, Asociația Da’DeCe și Institutul Norvegian al Meșteșugurilor. Evenimentul de lansare prilejuiește și o călătorie virtuală – în povești și imagini – prin Casa de Târgoveț, sediul bucureștean al centrului, situat în Calea Șerban Vodă, nr. 33.  Urmăriți un scurt fragment, aici.

Strategia Centrului național de informare și promovare a patrimoniului cultural pentru anii următori, precum și inițiativele pentru 2021, pornesc de la seria de consultări ale publicurilor interesate, desfășurate în intervalul octombrie 2020 – februarie 2021. Concluziile acestor consultări vor va fi date publicității cu ocazia lansării centrului.

Iubitorii de patrimoniu care au participat în acest proces amplu de consultare au indicat trei priorități majore pe care centrul și le-ar putea asuma în anii care urmează, și anume: educația prin și pentru patrimoniu, accesibilizarea informației despre patrimoniul cultural și promovarea oportunităților oferite de patrimoniul cultural pentru dezvoltarea comunităților.

Cel de-al doilea eveniment al zilei, cu începere de la ora 17:00, oferă ocazia unei dezbateri pe marginea acestor trei teme prioritare și a rolului pe care centrul îl poate juca în următorii ani.  Întâlnirea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a INP și se bucură de participarea unor specialiști și promotori ai domeniului patrimoniului cultural cu o experiență îndelungată, precum: Șerban Sturdza – arhitect restaurator, președintele Fundației Pro Patrimonio, Ciprian Ștefan – director general al Complexului Muzeal Național ASTRA, Eugen Vaida – arhitect, președintele Asociației Monumentum, Michaela Türk – manager planificare și dezvoltare proiecte, Fundația Mihai Eminescu Trust, Iulia Iordan – educator muzeal, director executiv Asociația Da’DeCe, Adriana Scripcariu – istoric de artă, autor de manuale dedicate patrimoniului cultural, Asociația Școala de la Piscu, Iulia Stanciu, Arh. Prof. Univ – vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, Irina Iamandescu, – Arh. Prof. Univ., director adjunct Direcția Monumente Istorice din cadrul INP, Alberto Groșescu, director executiv al Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate și Silvia Teodorescu, managing partner, Zaga Brand, coordonatoarea proiectului Cronicari digitali.

Toți cei interesați de patrimoniul cultural sunt invitați să ni se alăture, marți 30 martie, cu ocazia celor două evenimente și, pe termen cât mai lung,  să învețe, să descopere, să se implice, să formeze o comunitate pentru patrimoniu … la viitor!

Proiectul In-Herit – Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural, un parteneriat între Institutul Național al Patrimoniului, Fundația ProPatrimonio, Asociația Da’DeCe și Institutul Norvegian al Meșteșugurilor, este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.