Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Cultural Român la Bookfest

0

Institutul Cultural Român vă invită la Salonul de Carte Bookfest, desfășurat în perioada 1-5 iunie 2016 la Complexul Expozițional Romexpo. Standul ICR este situat în Pavilionul C4 (stand C10). Program de vizitare: miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00; duminică, 5 iunie — 10:00-20:00.

unnamed

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au confirmat participarea Excelența Sa Doamna Tamar Samash, ambasadorul statului Israel, Sergiu Nistor, consilierul prezidențial pentru Cultură, Corina Șuteu,ministrul Culturii, Adrian Curaj, ministrul Educației, Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, și Igor Șarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alături de Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

PROGRAM ICR

· miercuri, 1 iunie, ora 13.30, la standul ICR: Todiebook, o carte-obiect realizată de artistul de origine română Cristian Todie, lansată la Salonul Cărții de la Paris în luna martie a acestui an, va fi prezentată de artistul Cristian Todie și de Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român. Obiect de artă interactiv, care nu poate fi „îngropat“ într-o bibliotecă, lucrarea deschide, potrivit spuselor artistului, „o cale spre o realitate paralelă“.

· miercuri, 1 iunie, de la ora 17.00, pe scena Arena: concert al Corului de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu, împreună cu pianista Magdalena Faur.

· joi, 2 iunie, ora 14.00, la standul ICR: lansarea volumului Rodin, Meunier, Brâncuși și cultura clasică de Cristian-Robert Velescu, prezentat de autor și de Ioana Vlasiu, critic și istoric de artă

· joi, 2 iunie, ora 16.00, la standul ICR: lansarea volumului 111 scrisori din Paris de Lucian Raicu, despre care vor vorbi scriitorul și traducătorul Dinu Flămând, și eseisteul Petre Răileanu

· sâmbătă, 4 iunie, ora 12.00, la cafeneaua Julius Meinl din cadrul Bookfest: Sub egida revistei Lettre Internationale, dezbaterea RO-MÂNIA. Agresivitatea discursului contemporan. Participă acad. Nicolae Manolescu și prof.univ. Adrian Mihalache.

· sâmbătă, 4 iunie, ora 14.00, scena Agora: lansarea albumului Descriptio Ponti Euxini. Volumul, o lucrare de istorie cartografică dedicată spațiului Mării Negre, va fi prezentat de Radu Boroianu, președintele ICR, de Ovidiu Dumitru, director al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, Gheorghe Magheru, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și prof. univ. dr. Adrian Năstase, coordonatorul lucrării.

icr.ro/pagini/institutul-cultural-roman-la-bookfest-de-la-todiebook-la-descriptio-ponti-euxini

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.