Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US organizează cea de-a patra ediţie a Bucharest Forum

0

Oficiali de rang înalt, importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc între 15-16 octombrie, începând cu ora 9:00, la Sala Aulă a Ministerului Culturii. Tema reuniunii din acest an: “Europa în fața furtunii: Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate”.

Anul acesta, Bucharest Forum se bucură de participarea a peste 350 de participanți și 90 de speakeri din Europa, America, regiunea Mării Negre, regiunea Caucaz și Asia Centrală.

banner Bucharest Forum 2015Printre speakerii conferinței se numără Maroš Šefčovič (Vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Uniune energetică), Alexander Vershbow (Secretar general adjunct al NATO), Sorin Ducaru (Asistent al Secretarului General NATO pentru Riscuri de Securitate Emergente), Bogdan Aurescu (Ministru al Afacerilor Externe), Mircea Geoană (Președinte al Institutului Aspen România), Ivan Vejvoda (Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the US), Benedetto della Vedova (subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Italia), Mihnea Constantinescu (Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, Guvernul României), Pirkka Tapiola (Şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova), Andrei Gerea (Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri), Charles Ries (Vicepreședinte RAND Corporation), Tim Judah (Corespondent în Balcani, The Economist), Tedo Japaridze (Preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe a Parlamentului din Georgia), Yiorgos Tsipras (Secretar general pentru Relații Economice Internaționale, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Elene), Mehmet Öğütçü (Chairman, Global Resources Partnership & Founder and Executive Chair, Bosphorus Energy Club), Andriy Shevchenko (Ambasador Desemnat al Ucrainei în Canada), Liina Areng (Șef pentru Relații Internaționale, Autoritatea pentru Sisteme Informatice, Estonia), Shen Weizhong (Director adjunct al Departamentului de Afaceri Europene, Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze), Hamid Moayyer (Ambasador al Republicii Islamice Iran în România), Sinan Ülgen (Visiting Scholar, Carnegie Europe), Vasile Iuga (Cluster Leader, South and Eastern Europe), Steven van Groningen (Președinte și CEO, Raiffeisen Bank România).

Acestora li se vor alătura importanți reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai unor instituții internaționale precum Banca Asiatică pentru Dezvoltare și Parlamentul European, reprezentanți ai rețelei internaționale a Institutelor Aspen, dar și experți de renume mondial din cadrul unor think-tank-uri precum Brookings Institution, EastWest Institute, Carnegie Europe, Center for Strategic and International Studies, Center for European Policy Analysis, EGMONT – The Royal Institute for International Relations, Institute for Democracy and Electoral Assistance, European Council on Foreign Relations.

Criza din Ucraina continuă să ridice provocări la nivelul regiunii în ce privește identificarea unor noi oportunități de colaborare și să testeze totodată capacitatea instituțiilor de securitate occidentale existente de a dezvolta parteneriate trans-regionale sustenabile. Schimbări la nivel european și global accentuează nevoia unor soluții sistemice și a unor răspunsuri credibile la provocări fără precedent în ultimul sfert de secol. Miza nu este doar pacea și securitatea în Europa dar și setul de valori pe care sunt fondate relațiile dintre statele membre ale NATO și UE. Agenda celei de-a patra ediții a Bucharest Forum include atât subiecte de natură strategică legate de evoluțiile economice și financiare la nivel global.

Una din temele principale ale Bucharest Forum de anul acesta este și România – Poarta Europei pe coridorul Est-Vest, un proiect rezultat din edițiile trecute ale Bucharest Forum și îmbrățișat de Guvernul României, prin care profesioniști din companii de top în domeniul consultanței, împreună cu funcționari publici cu rang înalt la nivelul administrației statului român lucrează pe proiecte concrete, cum ar fi: o nouă agenție de investiții și export, transformarea EximBank în bancă de dezvoltare, un fond suveran sau un fond bazat pe rețele din energie. “România – Poarta Europei” ca unitate de elită există astăzi la nivelul Guvernului României.

Misiunea Bucharest Forum, inițiat în 2012, este de a servi drept platformă de reflecție cu privire la politicile economice și de securitate și pentru a promova dialogul politic între guverne și mediul de afaceri în regiunea României. Forumul este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de poartă între Est și Vest.

Partener media principal al evenimentului: AGERPRES.

Parteneri media: Business24, Ziare.com, RFI România, HotNews.ro, Caleaeuropeană.ro și energynomics.ro.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda: http://www.bucharestforum.ro/events/newsilkroad/bucharest-forum-2015

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.