Instituto Cervantes vă așteaptă în noapte 24 -25 iunie 2011 la evenimentele sale culturale.

0

Ora 18.30: Javier Marías, Chipul tau, miine. Dans şi vis

• Lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei Chipul tau, miine de Javier Marías – un proiect literar ambiţios, ce aminteşte pe alocuri de „jocul cerebral al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon şi de lirismul meditativ al lui Proust“.

Participa: Andrei Ionescu, T.O. Bobe. Moderator: Oana Boca

 

Ora 19.30: María Dueñas, Iubirile croitoresei

• Dialog pornind de la romanul Iubirile croitoresei de María Dueñas, bestsellerul spaniol al anului 2010, o carte aflata in curs de traducere in peste 25 de limbi si aparuta in romaneste in urma cu cateva luni.

Participa: Ileana Scipione, Elisabeta Lasconi. Moderator: Oana Boca

 

Ora 20.30: Omagiu Ernesto Sábato.

• Texte apartinand scriitorului argentinian, in lectura traducatoarei Luminita Voina Raut si a actorului Gabriel Spahiu. Chitara:  Maxim Belciug.

 

Ora 21.45: Zig-zag urban. De la Bucuresti la Bariloche.

• Itinerarii fotografice de Carmen Acsinte si Marius Radoi. Fotoproiectie.

„Din Bucuresti pana in Patagonia, ne-am lasat purtati de un GPS afectiv, adulmecand linii, puncte, pete si culori. Am strabatut spatii urbane, contempland cladiri, ziduri, fatade si texturi, cautand mesaje in cele mai insolite cotloane, descoperind arta in cele mai ascunse unghere. Am conturat un zig-zag oximoronic si coerent in acelasi timp, un dialog intre spatii si moduri de viata complementare.“

Fotoproiectia prezinta peste 400 de imagini realizate de Carmen Acsinte si Marius Radoi, atat in Bucuresti, cat si in spatiul hispanic.

 

Ora 23.30: Proiectii de film: Omagiu Luis García Berlanga.

Ora 23.30: Bienvenido Mr. Marshal, 1953, Spania, 75 minute, subtirare in limba engleza

Sinopsis: Primarul localitaţii Villar del Rio, un barbat de treaba şi uşor surd, imediat ce afla ca prin comuna lor urmeaza sa treaca autoritaţile americane care ofereau ajutor economic Spaniei, decide – impreuna cu o faimoasa cantareaţa de muzica populara andaluza care se afla intamplator in trecere pe acolo – sa deghizeze intreg satul in costume populare andaluze şi sa-l impodobeasca pentru sarbatoare ca sa intampine delegaţia americana şi sa faca impresie buna, doar-doar  vor obţine mai mulţi bani de la americani…

 

Ora 1.00: El verdugo, 1963, Spania, 87 minute, subtitrare in limba romana

Sinopsis: José Luis, funcţionar la o firma de pompe funebre, planuieşte sa plece in Germania ca sa devina un bun mecanic. Iubita lui, Carmen, este fiica lui Amadeo, de profesie calau. Intr-o zi ii suprinde intr-un moment foarte intim pe cei doi tineri şi ii obliga sa se casatoreasca, doar ca Jose Luis nu statea bine cu banii şi atunci, calaul, care oricum trebuia sa iasa la pensie, ii propune sa preia slujba pe care el o lasa libera.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 

Despre Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează