Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INSIDE. Un spectacol teatral UNIC în România pentru doar 2 spectatori!

0

INSIDE. Un spectacol despre Muzeul Țăranului Român, pentru doar 2 spectatori. O experiență teatrală unică, în premieră în România.

INSIDE_afis

Între 17 și 21 mai, PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, invită publicul bucureștean la INSIDE.

INSIDE, un concept PopUP Theatrics, o intervenție teatrală experimentată deja la nivel internațional, sosește acum și prinde culoare locală în România. Spectacolul are caracter site-specific (inspirat de un loc anume, creat pentru acel loc și derulat o singură dată). La Bucureşti, INSIDE le va oferi spectatorilor posibilitatea de a experimenta un traseu emoțional fictiv într-unul dintre cele mai importante muzee de tradiție și artă populară din Europa: Muzeul Național al Ţăranului Român.

INSIDE: MŢR

Muzeul Național al Ţăranului Român  este una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului. Nu este locuitor care să nu o știe, nu este bucureștean care să nu fi fost acolo, măcar o dată. Deschis publicului din 1906, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a trecut prin momentele importante ale istoriei recente alături de localnici, rămânând un simbol al sufletului românesc.

O colaborare internațională

3 regizori și 3 dramaturgi colaborează pentru a descoperi povești uitate, întâmplări pierdute și suflul “din interior” al acestui monument istoric. O documentare prealabilă constituie materialul pe baza căruia vor construi 3 povești conectate între ele, inspirate de istoria și prezentul instituției-gazdă.

Componenţa artistică internațională asigură perspective diferite ce vor conferi profunzime produsului artistic final, pentru că artiştii străini vor identifica lucruri pe care localnicii nu le mai percep, iar românii vor (re)cunoaşte detalii pe care străinii nu le pot înțelege.

Echipa de actori, regizori și coregrafi are la dispoziție zece zile pentru a transpune textul într-un spectacol original, care se va juca în exclusivitate la MŢR, timp de 5 zile consecutiv, între 17 și 21 mai 2014.

Echipa INSIDE

INSIDE MŢR îi reunește pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ștefan și pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol și Ana Mărgineanu.

12 actori români vor face parte din distribuția spectacolului: Laurențiu Bănescu, Viorel Cojanu, Toma Dănilă, Sabrina Iașchevici,  Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Mărgineanu, Isabela Neamțu, Maria Nicola, Katia Pascariu, Simona Pop și Cosmin Seleși.

Coregrafia spectacolului este semnată de Andreea Duță, iar scenografia este realizată de Maria Nicola.

Un spectacol în care TELEFONUL MOBIL este personaj

INSIDE va dezvălui spațiile private ale MȚR unui număr restrâns de spectatori, în același timp – mai exact, doi.

Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spații pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât și la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL.

La intrare, fiecare spectator va primi un telefon şi va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înţelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile “Dinăuntru”.

PREMIERA va avea loc în 17 mai și va fi urmată de 4 reprezentații în 18, 19, 20 și 21 mai.

Reprezentațiile au loc între orele 18.00 și 22.00. La o reprezentație pot participa doar 22 de spectatori, în cupluri de câte 2 persoane. Fiecare spectator va avea, la alegere și în limita locurilor, ore diferite de intrare la spectacol. Acestea vor fi specificate pe bilet.

Din 12 mai, biletele vor fi puse în vânzare la Clubul Ţăranului, Str. Monetăriei, nr. 3. Preț bilet – 35 lei.

FB event: https://www.facebook.com/events/408714492602225/

Blog event: www.popuptheatrics.com/inside-bucharest-blog.html

Tamilla Woodard si Ana Margineanu

Despre PopUP Theatrics: Un proiect a cărui misiune este să creeze evenimente teatrale site-specific, în colaborări dinamice cu artiști din toată lumea. Echipa a creat mai întâi Hotel Project – un spectacol pentru un singur spectator, care a fost jucat în Querétaro Mexico la Obispo Hotel, la Itza Hostel în 2011, apoi în SUA la  WJ Hotel în NYC și la The Grand Summit Hotel în New Jersey în 2012. Long Distance Affair a urmat în 2013 ca primul proiect oficial sub brandul PopUP Theatrics. 50 de artiști din toată lumea au participat la realizarea lui. Din nou o creație pentru un singur spectator per performance, Long Distance Affair a fost extrem de bine primit de presă și de public în New York și a adunat articole în peste 30 de publicații internaționale. Spectacolul a fost invitat la Sumerhall în celebrul festival de la Edinburgh, secțiunea Fringe.

Despre INSIDE: Conceput de Ana Mărgineanu și Tamilla Woodard, INSIDE a avut premiera la Hotelul InterContinental Madrid în mai 2013 – unde a fost ovaționat de presă și de public. Biletele la toate reprezentațiile s-au vândut în timp record, iar El Pais, una din cele mai importante publicații spaniole a scris: “Dacă teatrul este deja tridimensional, acest spectacol face saltul la a patra dimensiune”.

PopUP Theatrics înseamnă Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard și Molly Morris – www.popuptheatrics.com

Ana Mărgineanu (RO/SUA, creator și concept)

Este membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit regie de teatru la UNATC, București. Spectacolele ei au fost prezentate în New York, Edinburgh, Madrid, Dublin, Mexic, Basel, Dusseldorf, Graz, Praga, Saint Petersburg, Viena și în majoritatea orașelor din România. A obținut numeroase premii, precum Cel mai Bun Spectacol – Dramă de Relații la LONDON Fringe Awards (2006), Premiul Criticii pentru Cel Mai Bun Spectacol (2007), Cel mai Bun Spectacol la Festivalul Comediei Românești (2010). Recent, spectacolul ei The Window a fost nominalizat la nu mai puțin de 7 categorii la Premiile New York Innovative Theatre Awards.

Tamilla Woodard (SUA, creator și concept)

Este Membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit Yale School of Drama și este regizor în rezidență la New York Theatre Workshop. Spectacolele semnate recent includ – Drama Tour în Querretaro, Mexico, Valiant de Lanna Joffrey la Teatrul InterAct  din Philadelphia, Nightlands de Sylvan Oswald la New Georges, NYC. Spectacolul ei Polanski Polanski de Saviana Stănescu a fost prezentat la Teatrul Odeon din București în 2012. A mai regizat pentru teatrele Working Theater, HERE, The Actors Theatre of Louisville, PS122, DR 2, The Culture Project, Urban Stages, Dance Theatre Workshop, The Kitchen Theatre. A primit The  Charles Bowden Award de la New Dramatists și The Josephine Abady Award din partea The League of Professional Theatre Women.

Despre Doctor’s Studio: Înfiinţată în 2012 în Bucureşti, Doctor’s Studio este o asociaţie culturală independentă, care organizează, produce şi promovează proiecte artistice cu strânse şi evidente legături cu România și lumea în care trăim. Doctor’s Studio promovează experimentul și inovația în artă și militează pentru educarea publicului prin cultură. Doctor’s Studio a produs două spectacole de teatru – Colibri de Garret Groenveld (regia Florin Piersic Jr.) si LSD Theatre Show de Christopher Durang (regia Horia Suru), pregăteşte premiera unui film documentar despre teatrul independent din România și este onorat de co-producerea spectacolului INSIDE la Bucureşti. Fondatorii Doctor’s Studio sunt Daniel Popa, Isabela Neamtu și Marta Bănescu. www.doctorsstudio.org

Proiectul INSIDE MŢR este produs de PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, cu sprijinul Teatrului LUNI de la Green Hours.

Spectacolul este susținut de VODAFONE ROMÂNIA.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Șapte Seri, BeWhere, Port.ro, TATAIA, Cooperativa Tradițională, România Pozitivă, Zeppelin.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.