Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inside job, documentar laureat cu Oscar, va închide prima ediţie Cinepolitica

0

 Prezentat în premieră mondială în Festivalul Internaţional de Film de la Cannes2010, selecţionat în cadrul celor mai importante festivaluri de gen ale lumii și laureat în 2011 cu premiul Oscar pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj, Inside Job: Adevărul despre criză, în regia lui Charles Ferguson, va fi proiectat în închiderea primei ediţii Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic.

Narat de Matt Damon, Inside Job: Adevărul despre criză oferă o analiză extrem de clară a crizei financiare globale din 2008, care a provocat pierderi de peste 20 de trilioane de dolari, a aruncat în șomaj și a lăsat fără case milioane de oameni, și a dus lumea în pragul colapsului financiar global. Grație unei documentări exhaustive și a nenumărate interviuri cu importanți specialiști financiari, politicieni, jurnaliști și profesori, filmul analizează apariția unei industrii ilicite care a corupt politica, legislația și mediul academic.

http://www.youtube.com/watch?v=IzqRlTJ7gJ8

Originar din San Francisco, Charles Ferguson și-a dat doctoratul în Științe politice la MITîn 1989. Între 1992 și 1994, Ferguson a fost consultantul unora dintre cele mai importante firme americane de tehnologie precum Apple Inc., Xerox sau Motorola. În 1994, Ferguson a fondat Vermeer Technologies, una dintre primele companii axate pe producerea de software pentru internet și a creat primul instrument pentru dezvoltarea siturilor web, FrontPage. În 1996, Ferguson a vândut compania concernului Microsoft, care a integrat FrontPage în pachetul Microsoft Office. Tot în 2006, cinefil împătimit fiind și aflând că nu există niciun documentar care să analizeze politica dusă de Statele Unite în Irak, Ferguson a fondat compania de producție Representational Pictures, cu ajutorul căreia a realizat două documentare, No End in Sight (nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj) și Inside Job.

Vă reamintim că prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie,la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.